Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tavsiyem michelin.Ama fiyatları ortada orjinal lastiklerim dunlop'tu çabuk sertleşmişti.Islak zeminde hankook'ı ıslakta pek deneme imkanı bulamadım.Ama bir sıkıntı yok sertlik olarak 1-2 yıl geçmesi lazım çünkü araç yeni o konuda bilgim yok.
malesef 195-55-16 pahalı bir ölçü.yani hem ıslakta iyi hem yumuşak hem de ucuz olanı yok.ben de kendi aracım için araştırdım.2 yılda 30 bin km yol yapacağım.o nedenle falken 915 serisi veya kumho bu sürede yani sertleşmeden km olarak ömrünü doldurmuş olacak.
tanesine 250-300 tl verirsek çok iyi seri continental veya michelinler var.ama fiyatlar ortada.
bir de arkadaşlar lastik markası yazıp iyi veya kötü diyorlar.bunu pek anlamıyorum. birçok ünlü markanın alt serileri işe yaramaz.ama çok tercih edilmeyen bazı markaların üst seri ürünleri çok iyi olabiliyor.
lastik değerlendirmesi yaparken marka yerine marka-model değerlendirmesi yapmak gerek.
195-55-R16 yerine 205-55-R16 ya da 205-50-R16 düşünebilirsin hocam? %3 farka kadar uygun oluyor lastikler. Örneğin benim kışlıklar 205-55-R16 ve sorun yaşamıyorum...
Haklısınız model olarak birçok seri olabiliyor.Genelleme yaparak konuşuyoruz. 4 tane lastik markası hatırlıyorum kullandığım. Ama bunlardan sadece birinin modelini hatırlıyorum. O yüzden genelleme yapıyoruz.
205-50-16 Dunlop veya Bridgestone tavsiye ederim...michl. ve goodyear çabuk aşınıyor otoyol lastiği onlar TC yollarına gelmez.Toyo moyo zaten direk geç pirelli bile daha iyi kullandığım günlere lanet ediyorum o derece kötüydü