Corsa da tekleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gungoro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gungoro

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
2001 corsa c otomobilim var.daha önce aynı sorunu sizlerle paylaşmıştım.Gaz pedalına basıldığında motor devri geç yükseliyor ve tekleme oluyordu.bazen bu tekleme devam ediyor bazen kesiliyordu.Biraz hızlandıktan sonra bazen de silindirin biri devreden çıkıyor,arıza lambası yanıyor ve doğal olarak araç gitmiyordu.Bu durum egsoz manifoldu üzerindeki lamda sonde sensörünün yüksek ısı algılayıp silindirin birini devreden çıkarması ile oluşuyormuş.Geçengün motorun silindir kapağını sökmek zorunda kaldım.Zamanında değiştirmem gereken devirdaimi değiştirmediğm için triger diş atlamış.Supaplar eğilmiş.Neyse,kapak revizyonu yapıldı.Motoru çalıştırdık hala tekleme ve gaz yememe sorunu vardı.Katalizörün içini boşalttım,zaten tıkalı olduğunu tespit etmiştim.Şu anda aracımda herhangi bir devirlenmeme veya tekleme gibi bir sorun kalmadı.Ayrıca aracım lpg li olduğu için tek tırnaklı bujiler kullandım .Performans çok iyi.Sizinle paylaşmak istedim.Yakıt sarfiyatını gözleyip size bildiririm.Sevgilerle...:) :rock

aracınız kaç kmde ve ne tür yağ kullanıyorsunuz acaba ?

Geri