corsa tarih-saat-derece gostergesi sorunu ?

corsadaki şekli bilemiyorum ama astrada bu ekranın bulunduğu yerde bir adet kaydırmaz ped var; bu pedi kaldırdığınızda altında 4 adet vida var;ikisi ekrana ait; ekranın üst kısmında ise demir iki adet tırnak var; vidaları söktükten sonra çok rahat bir şekilde çıkıyor....

Bizim göğsün üzerinde ayrıca bir parça olarak duruyor ve hiçbiryerinde civatada yok. Anladığım kadarıyla geçmeli yani bir tornavidayla zorlayarak çıkıyor. Zaten problemde orda başlıyor. Sökelim derken tırnakları kırarsak her çukurda bilgi ekranıda yerinden çıkabilir. Keşke bu işlerde MOKIA kadar cesur olabilseydik...

güçlü bir fener yardımı ile hava gelen klepelere dikkatli bakarsanız sol ve sağ da 2 civata var ince uclu yıldız tornavida ile ve ışık yardımı ile sökünce dijital ekran cıkıyor.Ancak ben ilk denemede acemilik yapıp civatanın birini az gevşetmişim (oda aşağı göğüse düşürmeyim diye) cıkarmak için zorlayıca ekranın tırnağı kırıldı ama takarken japon yapıştırıcı ile yapıştırdım hiç sorun yok.velhasıl ekran yinede farı yakınca sönüyor üzerine vurunca geliyor.bi de bende ayrı bi sorun daha var teybi , radyoyu acınca teyp,radyo bilgi ekranı gelmiyor arada kafasına gore gelip gidiyor.tabi haliyle hangi kanalı dinliyoz bilemiyorum bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim

Biraz riskli bir iş galiba

güçlü bir fener yardımı ile hava gelen klepelere dikkatli bakarsanız sol ve sağ da 2 civata var ince uclu yıldız tornavida ile ve ışık yardımı ile sökünce dijital ekran cıkıyor.Ancak ben ilk denemede acemilik yapıp civatanın birini az gevşetmişim (oda aşağı göğüse düşürmeyim diye) cıkarmak için zorlayıca ekranın tırnağı kırıldı ama takarken japon yapıştırıcı ile yapıştırdım hiç sorun yok.velhasıl ekran yinede farı yakınca sönüyor üzerine vurunca geliyor.bi de bende ayrı bi sorun daha var teybi , radyoyu acınca teyp,radyo bilgi ekranı gelmiyor arada kafasına gore gelip gidiyor.tabi haliyle hangi kanalı dinliyoz bilemiyorum bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim

Hava kanallarının içinden civataları gevşetirken içeri düşme ihtimali baya yüksek anladığım kadarıyla. Civataları gevşettikten sonra direk geliyo galiba başka tırnak falan yok anladığım kadarıyla

sol ve sağ hava klepesinde bir er adet tırnak var civataları yeteri kadar gevşettikten sonra ekran boşa çıkıyor arka tarafından(ön cam istikametinden yani) hafif kaldırıp yukarı çekince çıkıyor tabi kabloları fazla zorlamadan en son iki soket var biri enerji için diğeri teyp,sıcaklık v.s. bilgiler için galiba(bu biraz geniş soket) zaten ekranı dışarı aldıktan sonra istediğiniz yerini sökebilirsiniz ama benimkinde bi düzelme olmadı.teyp i acınca tarih yerinde frekans göstergesi olması gerekirken hiç bişi yazmıyo arada bi gelip gidiyo böle idare etcez artık

Sendeki radyo Corsanın kendi radyosu dimi, yoksa orjinalini çıkarıp başka radyomu taktın? Orjinalse hakikaten garipmiş

farlari yaktıgınız zaman sonuyor ise ekranı hiç sökmeyin.
Sırun far anahtarındaki gösterge aydınlatma potundaki temassızlıktan klaynaklanıyordur %90

Üstad konuya müdahale etti

Üstad eyvallah teşekkür ettik, peki far anahtarındaki temassızlık işi nasıl? kolaymı zormu elimizde kalır mı?

SOKTURDUM SAATI saat cortlamis sokulmesi basit 4 lu dugmesini cikardiktan sonra hava kanallarini cikarin tirnak falan yok ama elektronikcinin saatin icine bakmasi lazim. ANKARADA BU ISI YAPABILECEK BIYER VARMI ADRES VERIRSENIZ SEVINIRIM

Benimki canımın sıkılıp yaptıracağımı anladı galiba 15-20 gündür aslanlar gibi çalışıyo. Ayrıca tamir için çok özel bir elektronikçi gerektiğini sanmıyorum çok basit bir yapısı olması lazım biraz işten anlayan biri yapabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Geri