corsanız ne kadar yakıyor

arkadaşlar hepinize teşekkürler özellikle benzin tablosunu paylaşan arkadaşa ayrıca teşekkür etmek isterim sanırım yakıt normal belki bir süre sonra biraz daha düşer dedigi gibi gidip geldigim mesafa arası az o yüzden çok yakıyor olabilir ama vitesi bir göstereyim ne olur ne olmaz çok yakında aracın resimlerini sizinle paylaşacagım

Ben 3500 Km deyim yol bilgisayarının gösterdiği 7.3 şu an ama km ye bağlı olarak düşecek. Önceki aracımdan tecrübe

dostum umarım öyle olur çünkü okudugum degerleri şehir içi 6.50 ben 7.50 de razıyım aslında ama 9 litre çok geldi biraz bekleyip görecegiz bakalım düşecekmi senin aracında corsa 1.2 easytronic mi merak ettim

herkeze selam arkadaşlar ben 2011 1.2 opel corsa aldım easytronic benzinli ama hiçde söylendigi gibi az yakmıyor 1800 km şuan araç servisi aradım 10000-15000 yapana kadar normal dediler 350 kuruş yakıyor kilometrede şehir içinde yol bilgisayarı da 9 litreyi gösteriyor 100 km de normalmi anlamadım birde 2 yada 3 kere 2. vitese geçerken arabaya alttan birisi çekiçle vuruyormuş gibi oldu servise bunun için tekrar gidecegim ama bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim herkeze iyi günler.

merhaba;

Aracım 2010 model corsa 1.2 eastronic 14500 km de, aynı sorunları bende yaşıyorum. aracının yakıtı konusunda endişe yaşamayın, bu araçlarda yakıtı budur.... ayrıca servisin dediği km arttıkça yakıt azalır olayına da inanmayın, aracım yaz aylarında 7-8 lt. (ş.içi) ortalaması ile gidiyor. kışın ise 9-9,5 lt.... aracınızın km. si artmaya başlıcak, bu sefer yaz aylarına denk gelecek , sizde servisin tezi doğru diyeceksiniz :D halbuki mevzu hava sıcaklığı ile ilgili...hatta bu konuda bende daha önce OKİCAN arkadaşımıza az dert yanmamıştım ;)
Vitese geçerken alttan gelen çekiş sesi de (eastroniclerde) normal ...

cumartesi günü servise gidiyorum, (ilk bakım) ne var ne yok anlatıcam yetkiliye... sonucu paylaşırım...

bu arada , yakıt olayının eastronic olması ile uzaktan yakından alakası yoktur, bilginize... (aynı aracın düz versiyonu arkadaşımda var,durum aynı)....

herkeze çok teşekkür ederim tarki arkadaşım dedigin gibi sanırım hava sıcaklıgı ile ilgili bir durum servise bakım gittikten sonra sonucu bizimle paylaşman çok iyi olur kabullendim artık durumu :)

Benim aracım 1.2 manuel . Önceki C kasa aracımı sattığımda ortalama tüketimim 6.3 idi. Akşamları ve hafta sonu kesin şehir içindeyim. Sabahları nispeten sakin trafik ama trafik ışıkları yüzünden bol dur kalk.

ben şu anda fabrika değerlerine ulaştım ancak aşağıdaki faktörler çok farklı şekillerde yakıt tüketimini etkiliyor

1. Aracın kullanıldığı mesafe --> kısa mesafelerde fazla yakar
2. Lastiklerin basıncı --> lastik basıncı düştükçe fazla yakar
3. Aracın bakımı --> Hava ve yağ filtreleri, motor yağının kalitesi
4. Aracın kullanım şekli --> yüksek devirlerde özelliklede 3000 devirden sonra fazla yakar

Söylediğim gibi aracımı alalı 2 sene bitti fabrika değerlerine 1.5 yıl sonra ulaşmıştım.
Siz de biraz sabredin ve elinizden geldiği kadar kayıt tutmaya çalışın araçtaki farklılıkları böylece daha kolay görmüş olursunuz.

Aracım kışın yakıy sarfiyatı;
yaktl.jpg

30 TL'lik 7,59 LİTRE yakıt ile hesapladım sizce normalmi? Bu aralar LPG düşüncelerimiz var bununla ilgilide yorumlarınızı esirgemeyin Teşekkürler.

Son düzenleme:
az biraz fazla:(

Geri