Selam arkadaşlar,
bu konu altında sizleri bilgilendirmek ihtiyacı duyduğum için siteye üye oldum.
yaklaşık 2-3 haftadır arabama cruise control takdırmak için uğraşıyorum.
Önce telefonda odak ı aradım. 115 gibi bir fiyat aldım. Sonrasında ise aracımla oraya gittim (2001 Edition astra) aracıma cruise control takılabileceğini ve altyapısının müsait olduğunu söylediler, fakat 115 gibi bir fiyatı kimin verdiğini sordular, bu fiyat mümkün değilmiş. Sinyal kolu takıldıktan sonra birde program atılıyor arabaya, o fiyata dahil edilmemiştir diye bir 50 ytl orada geçirmek için arkadaş uğraştıysa da ben olmaz, aldığım fiyat 115, o fiyat üzerine geldim diyerek ısrar edince tamam size özel böyle yapalım oldu.
Neyse ben memnün bir şekilde aracı bırakıp işyerine döndüm. Fakat bir iki saat sonra bir telefon geldi, sinyal kolu değişti ama arabada debriyaj şalteri yok dendi, bunun fiyatı yaklaşık 45-50 dendi fakat ellerinde olmadığı için ısmarladıkları söylendi, oda yaklaşık bir haftayı bulacakmış vs vs. Ben telefonu kapattıktan sonra 2 sanayiden parçacıyı aradım, arkadaşın bahsettiği parçayı 18 e buldum. İşi gücü bıraktım, ta sanayiye parçayı almaya gittim, ve topkapı odağa götürdüm, arkadaş parçanın 2. kalite olduğunu fiyatının bu yüzden düşük olduğunu, ve daha da kötüsü, benim onlara götürdüğüm parça kodlu debriyaj şalterinden zaten denediklerini, aradıkları ürünün bu olmadıklarını söylediler. (Bu aşamada ben şunu düşündüm, bu arkadaşlar bir şekilde kendi parçalarını ısmarlayıp, aynı ürünü baya 18 değilde 50 mal edip kar etme amaçlı böyle bir yalan uydurulmuştur) Neyse dedim, cc sevdası için bunu da öderiz dedim, ama dikkat edin, başlangıçta benden almadıkları!!! yazılım ücretini bir şekilde bu parçadan çıkardılar. Neyse 1 hafta aradım ve parça gelmiş haberini aldıktan sonra arabamı götürdüm, 1 saat sürer dedikleri işlem için 2,5 saat bekledikten sonra biraz baskı kurmam üzerine tek testi kaldı gel beraber yapalım dendi. Çıktı test, cruise control falan çalışmıyor. Geri döndük servise, usta 5 dk. sonra tel. açtı danışmana, danışman aynen şünü söyledi:"Abi sizin araçta altyapı var ama motora giden tesisat çekilmemiş" (sanki eve su tesisatı çekiliyor. Bilmiyorlar mı hangi arabada ne var ne yok, model, seri no, vs vs herşey ellerinde mevcut.) Bu noktada ben dedimki, abicim ben işe gidiyorum. Akşam döndüğümde arabayı alacağım, bitmiş olsun. Neyse işe gittim aradan 1 saat geçti bir telefon. Abi tesisat çekiliyor senin arabaya, ama senden bir 35-40 civarı işcilik alacağız bunun için. Dedimki abi sökün cc yi. İstemiyorum. Müdürünüzle konuşacağım bu konuyu. Herneyse ikinci bir tel. geldi bana bu arkadaşlardan. Tamam biz para almayacagız sizden. Aracınızı akşam alırsınız, %99 ihtimalle olacak.
Akşam gittim aldım aracı, şuanda merak ediyorsunuz heralde ne oldu diye. Evet CC çalışıyor ama malesef devreye aldığımda ikaz eden bir ışık falan yok. (forumda araştırdığımda bu ışıgında çalısması gerektiğini biliyorum) ayrıca aracımı hıza sabitlediğimde ve bir şekilde CC devreden çıktığında tekrar aynı hıza gelmesi için hafıza denilen birşey yok. Benim aynı hıza manuel getirmem gerekiyor.
Şuanda çalışanlar hız sabitleme, hız arttırma, hız azaltma. işimi görüyor mu? görüyor. Ama neden bu kadar uğraştan sonra eksik olsun ki? oldu malesef.
Bana maliyeti 115+50 gibi birşey oldu...