debriyaj yayi sesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onderak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: debriyaj yayi sesi

Sesin ikinci gunu izlenimleri;

- vites deistirirken %80 ses devam ediyor :(

- vites deistirirken %20 ihtimal ses yok, yada ben duyamiyorum o aralar :)

- kullanim Zevkini torpuluyor, sanki 1960'larin arabalarina biniyorum, aracin hurda oldugu hissini veriyor :(

- acaba Mert aga, bu sese 3 ay nasil tahamul edebildi merak ediyorum, bana her duydugumda sat bu kulusturu dedirtiyor :(

- normalde arac ici seslerden rahatsiz olmam, lakin bu cok gicik bi ses :(

- bi yere kagit sikistirsam, gecmez mi acaba:))

onderak link' Alıntı:
- acaba Mert aga, bu sese 3 ay nasil tahamul edebildi merak ediyorum, bana her duydugumda sat bu kulusturu dedirtiyor :(

Benim ses biraz daha nadir duyuluyor.  :)
Araç soğukken sesi hiç duymuyorum ama enteresan bir şekilde araç ısındığında bu ses çıkmaya başlıyor.
Debriyaja 10-15 basmada bir mutlaka yay bir kere ''ben buradayım'' diyor.  :)
Bir kere yağlandı olmadı, şimdi sırada yay değişimi var. O da olmazsa bu sefer yay ve yayı sabitleyen iç kısım komple değişecek.  :)

Bu ses geçen sene bende de az da olsa belirmişti, debriyaj pedalına yeterince dik bir açıyla değil hafif veya epey yan basıldığında ses geliyordu, sonra kendiliğinden kesildi..

Tolga KARACA link' Alıntı:
Bu ses geçen sene bende de az da olsa belirmişti, debriyaj pedalına yeterince dik bir açıyla değil hafif veya epey yan basıldığında ses geliyordu, sonra kendiliğinden kesildi..

- ewt olabilir, oturus seklim biraz tuhaftir, kesinlikle dik oturup arac kullandigim soylenemez abi, acaba ne kadar surede kayboldu ses, yaklasik olarak? Fazla uzun sure sabredebilecegimi pek sanmiorum :(

MeRt link' Alıntı:
Benim ses biraz daha nadir duyuluyor.  :)
Araç soğukken sesi hiç duymuyorum ama enteresan bir şekilde araç ısındığında bu ses çıkmaya başlıyor.
Debriyaja 10-15 basmada bir mutlaka yay bir kere ''ben buradayım'' diyor.  :)
Bir kere yağlandı olmadı, şimdi sırada yay değişimi var. O da olmazsa bu sefer yay ve yayı sabitleyen iç kısım komple değişecek.  :)

- bende her 5 basista 4'unde ses var, ve dozaji yuksek ses seviyesi denilebilir ;) en azindan bugunu boyle gecirdim.

Bugun berbat bi gundu, kaza da yapiyordum az daha..
Hangisinin ana hangisinin ara oldugu pek belli olmayan bi yolda,
Aracin birine sag on yan kapidan giriyordum, hattta benden baska biri olsa kesin girmisti.

Hafif sag kirip anifreni koydum, ucuz yirttim...
Duz giderken anifren koyulsaydi, durma mesafesi yeterli deildi

HaKaN link' Alıntı:
Yağlatmak çözüm değil en başta söylemiştim, yağlama prosedür gereği zaten
siz debriyaj telini değiştirdiniz mi ? Eğer debriyaj teli de değişmesine rağmen
ses varsa debriyaj komple değişiyor garantiden, eğer bu işlemleri
yaptırmadıysanız ilgili, iyi bir serviste yaptırmanızı tavsiye ederim.

Sayın Hakan,
başta yazmışsınız da benim hikayem yaklaşık 1,5 yıllık.
Arabayı aldığımdan beri yetkili servise götürüyorum zaten. Halbuki kendileri de  duydu ve "hissettiler".
Ama neredeyse ben suçlu hissetmeye başladım kendimi :) çok fazla takılıyormusum... içlerinden biri öyle dedi...
Anneannemin divan yayları gibi mübarek, :)

valla hiç bir şey değiştirmediler.. Bir ton laf kalabalığı ve yağlama ile "sepetlediler" her seferinde.

Burada yanlış anlaşılmasın diye isim vermek istemedim bugüne kadar ancak bu servisten memnun olduğumu pek söyleyemem.

Net olarak hata verdiği için manifolt contası değişti. Birde sürücü camı contası.
Diğer şikayetlerden bence anlamıyor  ve çözüm bulamıyorlar.

odak iyi deniyor ancak o da çok uzak bana. zaman ayırıp sırf bu iş için gitsem mi acaba?

locke link' Alıntı:
Sayın Hakan,
başta yazmışsınız da benim hikayem yaklaşık 1,5 yıllık.
Arabayı aldığımdan beri yetkili servise götürüyorum zaten. Halbuki kendileri de  duydu ve "hissettiler".
Ama neredeyse ben suçlu hissetmeye başladım kendimi :) çok fazla takılıyormusum... içlerinden biri öyle dedi...
Anneannemin divan yayları gibi mübarek, :)

valla hiç bir şey değiştirmediler.. Bir ton laf kalabalığı ve yağlama ile "sepetlediler" her seferinde.

Burada yanlış anlaşılmasın diye isim vermek istemedim bugüne kadar ancak bu servisten memnun olduğumu pek söyleyemem.

Net olarak hata verdiği için manifolt contası değişti. Birde sürücü camı contası.
Diğer şikayetlerden bence anlamıyor  ve çözüm bulamıyorlar.

odak iyi deniyor ancak o da çok uzak bana. zaman ayırıp sırf bu iş için gitsem mi acaba?

- sese tahamul edebiliyorsaniz sorun yok...
En azindan araci satasiya kadar...
Ben bu sese gicik oldum, baska bi ses bu kadar canimi sikmazdi

Satcak olursak, adam bi test surusune ciksa, arabayi almaktan vazgecer...
Yada alir araci 3 gun sonra fark eder, geri getirir :(
Yada sover durur artik :=)

- bu sorun halledilmeden araci satmaya kalkarsak...

onderak link' Alıntı:
- ewt olabilir, oturus seklim biraz tuhaftir, kesinlikle dik oturup arac kullandigim soylenemez abi, acaba ne kadar surede kayboldu ses, yaklasik olarak? Fazla uzun sure sabredebilecegimi pek sanmiorum :(

- bende her 5 basista 4'unde ses var, ve dozaji yuksek ses seviyesi denilebilir ;) en azindan bugunu boyle gecirdim.

Bugun berbat bi gundu, kaza da yapiyordum az daha..
Hangisinin ana hangisinin ara oldugu pek belli olmayan bi yolda,
Aracin birine sag on yan kapidan giriyordum, hattta benden baska biri olsa kesin girmisti.

Hafif sag kirip anifreni koydum, ucuz yirttim...
Duz giderken anifren koyulsaydi, durma mesafesi yeterli deildi

Öndercim geçmiş olsun, ş.içinde kardeşimin Corsa sının frenleri daha güvenli geliyor bana.

Benim pedaldan ses geldiğinde sadece biraz daha dik basmıştım ses hemen kesilmişti zaten tam manasıyla "tın" sesi gelmiyordu - pedalı tam olarak bıraktığımda belli belirsiz bir tınlamayla belli olmuştu.

onderak link' Alıntı:
- sese tahamul edebiliyorsaniz sorun yok...
En azindan araci satasiya kadar...
Ben bu sese gicik oldum, baska bi ses bu kadar canimi sikmazdi

Satcak olursak, adam bi test surusune ciksa, arabayi almaktan vazgecer...
Yada alir araci 3 gun sonra fark eder, geri getirir :(
Yada sover durur artik :=)

- bu sorun halledilmeden araci satmaya kalkarsak...

valla arkadaşım,. karşılıklı "dolduruşa" getiriyoruz kendimizi :)
inanılmaz kafamı bozuyor aslında.
Ancak daha önce yazdığım gibi Allah' tan eskisi kadar kötü değil
Bende daha büyük "bela" var, O yüzden bu fazla göze batmıyor.
hızlanırken "kesiliyor", artık ışıklarda beklerken de sarsıntılı çalışıyor.
buufak "sinekler" feci soğutuyor insanı araçtan,

Ya insanın canı sıkılıyor
sorunlar elbette çıkabilir.
Ancak kalıcı çözüm getirmeli servis dediğin yer
Uzun bir süre - Nissan ve sonra Toyota kullandım
ve yeter artık Alman kalitesine dönelim her şeyden öte "güzel" bir arabam olsun istedim.
Ama açıkçası servis konusu beni "yıldırıyor"

Tolga KARACA link' Alıntı:
Öndercim geçmiş olsun, ş.içinde kardeşimin Corsa sının frenleri daha güvenli geliyor bana.

Benim pedaldan ses geldiğinde sadece biraz daha dik basmıştım ses hemen kesilmişti zaten tam manasıyla "tın" sesi gelmiyordu - pedalı tam olarak bıraktığımda belli belirsiz bir tınlamayla belli olmuştu.

- teşekkürler abi.. ucuz yırttım harbiden. şimdi konunun ilk mesajına sesi çektiğim bi video ekliyorum,
videonun 12. saniyesinde sesi net bi şekilde yakaladığımı düşünüyorum. yani ikinci basışımda...
kendimize dinleme şansı verelim bakalım aynı sesten mi bahsediyoruz hep beraber...

http://www.opelsizasla.com/forum/index.php?topic=7064.msg168023#msg168023

locke link' Alıntı:
valla arkadaşım,. karşılıklı "dolduruşa" getiriyoruz kendimizi :)
inanılmaz kafamı bozuyor aslında.
Ancak daha önce yazdığım gibi Allah' tan eskisi kadar kötü değil
Bende daha büyük "bela" var, O yüzden bu fazla göze batmıyor.
hızlanırken "kesiliyor", artık ışıklarda beklerken de sarsıntılı çalışıyor.
buufak "sinekler" feci soğutuyor insanı araçtan,

- sende çok daha fazla ve sinir bozucu problem var abi... Allah yardımcın olsun...
şu sesin videosuna bide sen bak abi bakalım... aynı sesten mi bahsediyoruz... ?

Geri