debriyaja basmadan çalışıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oki21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oki21

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
merhabalar 2012 opel corsa aracım yeni aldım araç kullanma kılavuzunda da yazığı gibi her türlü debriyaja basmadan çalışmıyordu ama son bi kaç gündür debriyaja basmadan çalışmaya başladı bazende debriyajsız çalışmıyor pek anlayamadım.sizce neden kaynaklanıyor olabilir teşekkürler

Kendi aracim hep debraja basmadan calisiyordu. Kullanma kılavuzundan sonra kendim basip calistirdim
Ilginc gerçekten

Çeşitli sitelerde çocuk güvenliği için yapıldığı söyleniyor benim arac da çalışmıyordu sanırım debriyajla ilgili bi durum

Debriyaja basmadan da çalışıyor benimkisi. Yalnız debriyaja basmayıp vitesi boşa alarak çalıştırdığımızda, motor şanzuman irtibatı kesilmediğinden şanzumanın içindeki dişlilerin bir kısmı dönüyor bu da aracın çalışmasını zorlaştırıyor. Aynı zamanda motor daha sarsıntılı çalışıyor. Debriyaja basınca motor şanzuman irtibatı kesildiğinden araç daha az güçle daha rahat çalışıyor. Tabi bir de aracı viteste unutma/bırakma durumu var. Aracı viteste bırakıp el frenini indirerek debriyajsız çalıştırdığınızda birden zıplayıp öndekine vurabilir Allah korusun.

debriyaja basarak çalıştırmak ve stop etmek sağlıklı. debriyajdaki müşür arızalı olabilir

Konuyu hortlatmış olacağım ama benim aracımda bazen debriyaja basmadan çalışıyor. Sorun nedir bilen var mı? Araç: 2012 opel corsa 1.3 cdti enjoy.

Geri