Defacto reklamı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydut25
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Parisin aldığı paralar vatandaşın sırtından çıkıyorsa etikolmayan durum bu oluyor ama.

Benim sırtımdan bunun parası nasıl çıkıyor ben onu anlamadım.. Bu özel bir firma, reklama gideri olabilir, bu reklamın birde getirisi olacak.. O getirinin vergisini devlet yine alacak.

Bunu bir esnaf olarak en iyi siz bilirsiniz ki, hiç bir ticari işletme kazanç olarak daha fazlasını elde edemeyeceği bir parayı reklam için bağlamaz.. Buradan yola çıkarsak 5 milyon doların üzerinde ekstra kazanç sağlayacak ve bu kazancın vergisini devlet bu firmadan yine alacak :D Yani bu reklamın benim bütçeme bir külfeti dokunmayacak.

Ha derseniz 5 milyon dolara yeni bi şube açıp yeni eleman alsaydı o şekilde faydası olsaydı. Oda onun kararı.

Bu mantıkla 200.000 tl lik bir araca binen esnafa 200.000 lik araç alacağına 20.000 lik araca bin 180.000 i ticarette değerlendir ekonomiye katkı sağla diyebiliriz.

Şirketlerin reklam politikaları şudur.Ne kadar reklam o kadar çok zam.Daha önce bir mesajımda bunun nasıl bir oyun olarak vatandaşa yüklendiğini yazdım :) İşin vergi yönüne gelince, ortalamalar baz alınıp hesaplandığında siz normal bir vatandaş olarak 1000 liraya verdiğiniz vergi sabancı holding in 1000 liraya verdiğivergiden daha fazladır.Onların bir sürü muhasebecisi var sineği bile gider gösterip vergiden düşürürler.Şirket politikaları bellidir.Keşke benimde bu kadar reklam yapıp sahte kampanyalarla kar oranımı arttırma olanağım olsa :)

Tekstil sektöründe 2 yıl çalışmış biri olarak, o çok kaliteli dediğiniz markaların 200 tl lik gömleklerini 30 tl ye alıp seviniyorsunuz ya en pahalısının fabrika çıkışının 5-10 tl olduğunu düşünürseniz (Türkiye üretimi için tabi, mısır ve çin gibi yerlerde üretildi ise 1tl nin altına düşebilir maliyet.) tekstildeki kar oranını az çok hesaplayabilirsiniz. Tekstilde merdiven altı işletmeler bile %200 altı kar oldu mu zarar ettim sayar. Binlerce çalışanı 100 lerce şubesi olan bir firma, sadece kendi evinin yada dükkanının muhasebesini tutan birinden biraz daha detaylı düşünür sanırım :D sadece bayram öncesi Paris Hiltonun un vermiş olduğu ivmelenme bile reklam parasını çıkartır..

Eğer Parisin aldığı para sayesinde bir işletme canlı kalıp istihdama devam edecekse, binlerce insan bu işletmeden evine ekmek götürmeye devam edecekse, bence burada etik olmayan bir şey yok.

Mesajı tam çözümleyemedim 200 liralık gömleği ben mi 30 liraya alıyormuşum ? :)
Mesleğinize saygısızlık etmek istememde bu alandaki (çoğu ticaret alanı gibi) kâr marjının çok yüksek tutulduğunu bilmek için yıllarca çalışmaya gerek yok bende bi tüketici olarak bunun bilincindeyim.
Kalite eleştirisi açısından da şimdi burada kullandığımız mağazaların reklamını yapacak değiliz ben defakto,lcw gibi markaların (rodi ve collezione bile kayıyor artık o eksene doğru) kalitesinden memnun değilim aksine 10 liraya tişört alıp bi yaz giyip ezişip büzüşeceğine kaliteli dediğim mağazadan üzerime daha güzel olanını seçer birkaç yılda çekmeden,rengi solmadan seve seve giymeyi tercih ederim.
Reklamların çoğu abartı yada aldatmacadır asılolan müşteri memnuniyeti ondan öte feriştahı gelse sattıramaz o ürünleri..

İşin devlet maliyesi yönünden bakarsan 5 milyon doların yurt dışına giderek milli servet kaybı aşatması da söz konusu.Aynı yabancı oyunculara verilen milyon dolarların Türkiye ekonomisinde değil yabancı ülkelerin ekonomisinde kazanç olarak dolaşmasıgibi.Milli servette ve kazançta kayıp yine vergi olarak sırtına yüklenir.İşe bu yönden bakarsan işin içinden ekonomistler anca çıkar bizi aşar :)

Mesajı tam çözümleyemedim 200 liralık gömleği ben mi 30 liraya alıyormuşum ? :)
Mesleğinize saygısızlık etmek istememde bu alandaki (çoğu ticaret alanı gibi) kâr marjının çok yüksek tutulduğunu bilmek için yıllarca çalışmaya gerek yok bende bi tüketici olarak bunun bilincindeyim.
Kalite eleştirisi açısından da şimdi burada kullandığımız mağazaların reklamını yapacak değiliz ben defakto,lcw gibi markaların (rodi ve collezione bile kayıyor artık o eksene doğru) kalitesinden memnun değilim aksine 10 liraya tişört alıp bi yaz giyip ezişip büzüşeceğine kaliteli dediğim mağazadan üzerime daha güzel olanını seçer birkaç yılda çekmeden,rengi solmadan seve seve giymeyi tercih ederim.
Reklamların çoğu abartı yada aldatmacadır asılolan müşteri memnuniyeti ondan öte feriştahı gelse sattıramaz o ürünleri..

Çözememen normal çünkü o kısmını sana yazmadım :D biraz daha geriden gelirsen Kemal beyin yazdığı konuya değindiğimi bilirsin..

Senin o kaliteli diye 80 tl ye aldığın tişörtü, Kemal bey 20 tl ya aldığını yazmış. Bende o markaların 100-200 tl den indirimle 20-30 tl ye sattıkları ürünlerin maliyetinin 5-10 tl olduğunu yazdım.

Eğer tekstildeki kar marjını biliyor olsaydın 10-20 tl lik kiyafet ile O 5milyon doları geri kazanıp kazanamayacağını merak etmezdin.

Meslek olarak tekstilci değilim yanlış anlaşılmasın bu arada, Mesleğim Elektronik sadece sektörde çalışmışlığım var.

Eğer tekstildeki kar marjını biliyor olsaydın 10-20 tl lik kiyafet ile O 5milyon doları geri kazanıp kazanamayacağını merak etmezdin.

Gerçekten merak ettiğimi mi düşünüyorsun? Neyse bu gerçek bi soru değildi tabiki şaşırma ünlemi sadece. Aynen önceki mesajımda Defaktonun 5milyonu 10liralık kaç tişört satarak çıkaracağını merak etmediğim gibi.. Bu kadar ciddiye almaya gerek yoktu o espriyi ;)

paris e bak , burda bile ortalığı karıştırmış , birde kıytırık karı derler:D

paris e bak , burda bile ortalığı karıştırmış , birde kıytırık karı derler:D

Ben farklı birşeyden bahsederken neden herkes bu olayı paris hilton olarak daralmış şekilde görüyor hiç anlayabilmiş değilim.

Ben farklı birşeyden bahsederken neden herkes bu olayı paris hilton olarak daralmış şekilde görüyor hiç anlayabilmiş değilim.

konu farklı bir yöne gelmiş ona göre yazdım. evet özünde farklı ama geliş durumu tamamen paris:D

Aslında 1-2 mesajda paristen bahsediliyor konu tamamen maliyetler maliyetlerin ekonomiye ve vatandaşa yükü.Üstelik açlık sınırının 1400 lira olduğu bir ülkede.

Geri