DENİZLİ de 3 tane 106 GTi ve bir astra GSİ trafikten haksız yere men edildi. (Benimde

eski bi konuya cevap yazıyorum ama alanyada ferrariyi bağlamışlar egozttan:D sonra sahibi ferrariyi aramış italyadan helikopterle gelmişler adamlar ondansonra alanya ilçe trafiğe dava açmışlar araçsahibi 30 milyar tazminat aldı.
ben buna gülerim işte :D:D:D
 
Bence trafikte en güvenli ve en sorunsuz araçlar modifiyeli olanlarıdır. Çünkü kimse biz kadar araçlarını sevmiyor, bakmıyor ve önem vermiyordur. Ben aracımdan bir ses gelse soluğu serviste alıyorum.

coook haklisin ve dünyanin her kösesinde malesef senin dedin gibi ve hepimiz onu düsüniyoruz.

ama devletin kurallari bizim düsündümüz gibi degil.

o yüzden vectram tek ve son bukadar modifeli arabamdi benim.

otoparkinda durdum halde 20-30€ ceza yedim polis den bu ne yaa.

hava filitresi ona göre uygun degil diye (tüv belgeleri elimde oldu halde) 150€ ve ceza puani yedim!

sanada coook gecmis olsun.....
 
gecmiş olsun
 
benim anlayamadıgım olay hiç ceza puanı yokken arac baglandıktan sonra kesılen cezaların toplamımı 100 puanımı buldu
çok geçmiş olsun işte Türkiyenin hali hala dar kafalıyız.
 
çok geçmiş olsun.
 
cok gecmiş olsun gercekten yapılanları anlamak cok zor
 
geçmiş olsun
 
yazık olmuş geçmiş olsun
 
geçmiş olsun kimsenin başınagelsin istemem

sözümü kişisel almayın ancak sırk kendi zevki için bas bas bağıran eksoz ve motor, müzik sistemi vs ile gecenin bir yarısı veya güzdüz sokakada gezmek ve insaları rahatsız etmek kimsenin hakkı değildir bunu hastası var yaşlısı var çocuğu var adam gecenin üçünde eksozdan çıkan sesle ortalığı inletiyor şehir hayatında yaşıyorsan çevrendeki insalara saygılı olacaksın
 
Modifikasyon kişinin kendi bileceği ; tamamen zevk ve tasavvuruna kalmış bir olgudur. Orjinal olan pek çok parça ve ayarı yeniden tanzim ederek aracı hızlandırmak, daha güçlü ve çekici kılmak istenir. Lakin trafikte başkaca araçlar ve yayalarda var.

Aracı 180-200 hp diye şehir içinde deli gibi basmak neden? Şehirler arası ve hatta şehir içi yollarda makaslar bilmem neler neden? Egzost sistemini inatla en fazla ses çıkartır hale getirmek neden? O gürültüyü , patır patır sesleri dinlemek zorundamıyız? 3000 Euroluk Ses sisteminin var olması banada dinletmesini mi gerektiriyor, yada böyle bir mükellefiyetim varda benimmi haberim yok?

Modifikasyonla görsel olarak son derece şık olan araçların, diğer kişileri rahatsız etmemesi için çıkardıklerı seslere ve kullanımlarına dikkat etmek gerekir.

Kamuyla olan sıkıntılarına gelince; ruhsat işlemleriyle ilgili olarak "yapıyorlarda bizmi yaptırmadık" ifadesi yanlış. Elbetteki yapılıyor, ama vites topuzuna para olarak 150 YTL ve mesai olarak saatler verilebilirken, bu işi yasal hale getirmenin maliyetine katlanılamıyor. Mevcut düzenlemeler yetersiz olabilir. Ama modifikasyona zaman ve nakit ayıran kişilerin devlet erkiyle bu hususta ki diyaloglarıda yetersiz. Kişi inatla, aracına ait düzenlemeler için idari birime başvursa , takibini yapsa, sonrasında milyar tl ler vereceğine ve kanunsuz duruma düşeceğine gereğini yaptırma yoluna gitse olmazmı? "Devlet yokmu" çığırtkanlığıyla soruna deva olunmaz..

Modifiye bir araç kullanan pek çok kişi aracıyla birlikte "fıtratınıda" modifiye ediyor. Öyle bir halet-i ruhiyeye giriyor ki sanki düzene muhalif; sanki herşeye aykırı; adeta aranan bir zanlı .. NFS nin most wantedi modunda.. Modifiyeciler arasında her fırsatta polisten kaçan, trafikteki diğer kişileri rahatsız etme hakkını kendinde gören , yaptığı herşeyin normal olduğunu varsayan paranoid kişilikler var.

Kimse kimseye karışmaz ama otokontrolde neticede çözümdür. Neden modifiye jargonuna "kapışma haricinde ve helede şehir içinde egzost bağırttırılmaz" benzeri ifadeler eklenmiyor? içinizden birilerinin dik duruşu ve bunları ciddiye alıp , başkalarının hakkına riayet etmesi çoğu sıkıntıyı giderir kanaatindeyim.

Polise rüşvet verip geçmekle, geriden çevirmeyi takip takip edip yan yollara sapmakla, fırsatını yakalayınca hız ve gürültü yapmakla ne çözüm olur nede beklediğiniz saygıyı elde edebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst