Devir Saati ve Hız Yardım ????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan abay_vip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abay_vip

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Aracım 2007 Opel astra 1.3 cdti ; Arkadaşlar merhabalar , bir hafta önce debriyaj setini ve volantı değiştirdim , sonra da yolda bır deneme test sürüşü yaptım . 5. vites 120 km hıza 2750 devirde ulaşıyorum ,sizce bu normal mi ? Daha önce forumda okumuştum birçok kişi araçlarının 3500-4000 devirlerde 5. viteste bu hıza ulaştıklarını yazmışlardı . Acaba benım arabada mı sorun var , ayrıca bu hızdaki yakıt tüketimine bakıyorum 6,5 lt / 100 yazıyordu , bu da yakıt tuketımının yuksek olduğunu gösteriyor , mantığıma göre düşük devirde yuksek hız yapıyorsam daha az yakıt harcamam gerekır ,ama bende durum tam tersi , sizce de bir anormallik yok mu ? görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim , selamlar ...

5.viteste 2750 devirde 120 km yapmanız normal çünkü balatanız ve volanınız yeni.

ayrıca ve en önemlisi yolda farketmediğiniz bir eğim varsa araba düşük devirde daha hızlı gidebilir.aynı şeyi hafif yokuşlu bir yolda denemeniz durumunda daha yüksek bir devri göreceksiniz.yoldaki eğimide hesaba katın.

özetle araba yokuş aşağı daha hızlı gider

şehir efsanemidir bilmiyorum ama balata alışana kadar yakıt tüketiminin biraz artacağını sonrada düzeleceğini duymuştum ne kadar doğrudur inanın bilmiyorum.

2007 model bir arabanın balatasının ve volanın değişme süresi bana biraz erken geldi.sürüş tarzınınız biraz sert gibi sanırım .astra güzel arabadır.

Mrb , yol özellikle düz yol seçtim herhangibir eğim yoktu , yarın ilk defa uzun yola çıkacağım , bir de o zaman test edeceğim , debriyaj setini değişmeden önce yakıt tüketimi uzun yolda 5 litrenin altına düşemedim hiç hatta 5.2-5.5 arası falandı , bakalım yarın bunun 4-4.5 arasına düşeceğinin ümit ediyorum . Debriyaj ve volantı erken değiştirdim haklısınız , aracı aldığım adamın eşi kullanıyormuş daha önce , manuel kulllanamadığı için otomatik almaya karar vermişler , dolayısı ile bizim araba da bayanda deneme tahtası olmuş , balatayı baya sıyırmış, o sekılde bir sene kadar bındım baktım kı artık araba gıtmıyor değiştirdim , volant + debrıyaj seti 900 tl artı 200 tl işçilik toplam 1100 tuttu.sürüş tarzım normal genelde 2000-2500 arası kulllanıyorum aracımı . ama şu şehir efsanesi kafama takıldı , umarım sadece efsanedir .

Arkadaşlar baskı balata ve volantı değiştirmeme rağmen yakıt tüketiminde br değişme olmadı , 190 km yol yaptım 10 lt yakıt tükettim , o da 38 lira yapıyor, hepsi uzun yol ,daha önceden de aynı yolu yapmıştım aynı yolda yıne 10 litre yakıt yakmıştım .İniş ve çıkışlar da var . Baskı balata yapımından sonra yakıt tüketiminin bir miktar düşmesi gerekmezmıydi ? Yoksa bu değerler normal mi ?

Geri