Direksiyon takiliyor ve cevirmek icin zorlayinca tak diye ses yapiyor

arkadaşlar aynı sorunu bende yaşadım.kaza yapıcaktım neredeyse.özel bi servise gittim anahtarcıya gönderdiler. direksiyon kilidinin dilinin bağlı olduğuparça kırılmıştı onu tornada yeniden yaptılar.suan sorun yok.rotlardan,ön takımdan da kaynaklanabilir fakat direksiyonun olduğu kısımdan ses geliyosa mutlaka kontağa baktırın derim

Direksiyon Kutunuzu bir kontrol ettirin .

Direksiyon kutunuzda sorun baglantilarinda yuksek muhtemel sorun var
Z rotlariniza baktirin

arkadaşlar aynı sorunu bende yaşadım.kaza yapıcaktım neredeyse.özel bi servise gittim anahtarcıya gönderdiler. direksiyon kilidinin dilinin bağlı olduğuparça kırılmıştı onu tornada yeniden yaptılar.suan sorun yok.rotlardan,ön takımdan da kaynaklanabilir fakat direksiyonun olduğu kısımdan ses geliyosa mutlaka kontağa baktırın derim
oneri icin tesekkur ederim benim soruna en yakin cozum seninki gibi duryor cunku benim ses alttan yada tekerden felan gelmiyor hemen kontak anahtarinin bagli oldugu kutunun icinden geliyor boyle sanki bir dis takiliyor sonra o dis kiriliyo tak tak diye
tesekkurler

Opelciler yorumlar icin herkese tesekkur ederim
yapilan her yorumu not aldim bugun ogleden sonra tek tek hepsini kontrol ettirecegim ve son durumu allahizin verise aksam yada yarin gun icinde burda paylasirim
tekrar tesekkurler
hayirli cumalar herkese

amortisör bilyası direksiyon çevirirken ses yapmaz arkadaşım. çukurlara girdiğinde tak luk ses yapıyor desen hak veririm. Banada önce amortisör bilyası dediler ama bulunduğum yerde opel servisindeki cocuk elini tekerın arkasına atınca sorunu buldu ve bitti

Arkadaslar simdi ozel servisyen geldim sorun cozuldu
soyleki
direksiyon simidinin altinda airbag tamburu ( konvektor galiba ) dedikleri bisey var icinde airbag ve kumanda icin kablolar felan olan bir makaraymis
bu makaranin kenarlarinda plastik raylar var bu raylara direksiyonun mile oturan kisminda iki metal cikinti giriyor ve bu tamburun direksiyonla beraber donmesini sagliyor bendeki bu raylardan biri kirilmis ve kirilan plastik parca arada sikisma yapmis ve her sikistiginda cat cut ses yapiyormus kirik parcasinida gordum kucucuk birsey ama idonme esnasinda tamburu sikistirdigi icin takilma yapiyor ve zorlayincada parca tekrar kirilip cat diye ses yapiyormus.
kirik parclari cikardik simdi temiz bir tambur bulana kadar tek tarafli binecegim sonra yenileyecegiz sifirina 250 tl cekti almadim cikma bul dedim
simdilik sadece 10 tl verdim
herkese tesekkur ederim
Iyi aksamlar

amortisör bilyası direksiyon çevirirken ses yapmaz arkadaşım. çukurlara girdiğinde tak luk ses yapıyor desen hak veririm. Banada önce amortisör bilyası dediler ama bulunduğum yerde opel servisindeki cocuk elini tekerın arkasına atınca sorunu buldu ve bitti
benim arabada yapıyormuş demek usta değiştirdi ve şuan ses yok:)

dediğiniz parça aırbag zembereğimi acaba bendede ona bakmışlardı

dediğiniz parça aırbag zembereğimi acaba bendede ona bakmışlardı
valla airbag konvektorude diyolar ama zemberek hic duymadim iste icinde kablolar var ve bunlarin sariligi oldugu makaralar var bu makaralar sen direksiyonu cevirriken kablolari sarior ve kopmasini engelliyor hemen direksonun bittigi yerde direksiyonu sokunce ilk o parca karsina geliyor

Geri