direksiyon titremesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sisila
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sisila

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
slm. Astra 2003 g kasa aracım da 120 km hız yapınca direksiyon çok aşırı titriyor. rot başlarına filan baktırdım. rot ayarlarına baktırdım sıkıntı yok. neden olabilir ????

Ayrıca klasik olarak ''ön düzene baktır'' dedikleri tam olarak ne?

bu defa da arka balans bozulur, arka düzeni zamanla bozar.

lastikçiye gidip ön arka balansa baktırın bir :) taş çatlasa 20-30 lira alırlar.

Kar lastiklerin varsa yedek jant üzerinde onları bir dene bakalım.

dreksiyon titremesi önemli bir problemdir zaman kaybetmeden bir lastikçiye gidin. önceki aracımda direksiyon dediğiniz gibi 120 lerde titremeye başlardı. ön takıma baktılar sorun yok dediler. bende o şekilde nerdeyse 6 ay kullandım. sonra bir lastikçide balans ayarına baktırayım diye girdim. adam lastiklerin atık dedi (lastik içindeki tel örgünün kırılması) bu şekilde sakın hız yapma lastik biranda gümler diye uyardı. hemen lastikleri değiştirdim titreme filan kalmadı.
sorun lastik ise kaza yaptırabilecek kadar önemli bir sorun olabilir fakat ön takımda titremeye sebep olacak birçok parça mevcut. bir akrabada önceden kazası olan bir araç vardı. kazada aracın akisleri hafiften yamulmuş o yamukluk hem dreksiyonda hemde araçta hafif bir titreme yapıyordu. bilginiz olsun.

slm. Astra 2003 g kasa aracım da 120 km hız yapınca direksiyon çok aşırı titriyor. rot başlarına filan baktırdım. rot ayarlarına baktırdım sıkıntı yok. neden olabilir ????

Ayrıca klasik olarak ''ön düzene baktır'' dedikleri tam olarak ne?

2000 devirde dip gaz yapın, devirlenirken titreme var mı? 80-90kmde giderken fren yapın, titreme yalpalama var mı?

Bu soruların cevaplarına göre, disklerde çapraşıklık ve ön aksta, aks kafalarında boşluk, tahrik millerinde yamukluk gibi farklı sonuçları olabiliyor, yetkili serviste işçilik dahil 200-250 lira gibi bir meblağda hesap çıkarmışlardı eski arabamdaki titreme için...ön düzen dedikleri şey bu saydıklarımdır.

fren diskleriniz yamuk olabilir

Bende boyle bir sorun yasamistim, jantlarin aracimin orjinal jantlari degildi, sonradan celik jant taktirmistim. Neyse.. jantin gobegindeki boslugun capi ile jantin oturdugu yerin capi farkli oldugu icin araya lastikcilerin bilezik dedigi bir parca koyuyorlar, jant tam ortaya otursun diye, o bilzeikler benim aracimda yokmus, lastik ortalamadigi icinde 100den sonra asiri titresim yapti..

Geri