Direksiyona vuran tıkırtı sesi (deli etti beni)

mert_combo

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar birkaç aydır direksiyondan gelen tıkırtı sesi ile mücadele ediyorum. Yapmadığımız işlem kalmadı ama sesin kaynağı bulunamadı.

Alt takım komple aşağı indi z-rotlar salıncak komple, ve diğer tüm parçaları baştan aşağı değiştirdim. (amortisörler söküldü hiç bir sorun bulunmadı) bunun yanında direksiyon kutusunu söktük ve usta ile birlikte sadece direksiyon kutusu ile uğraşan kişinin yanına gittik baktı etti gerekli takımlar ile kontrolünü yaptı direksiyon kutusunda hiç birşey yok yaparsam sağlamını bozup tekrar yapmış olurum boşa 200 TL verme dedi. Gram boşluk olmadığını söyledi. Tüm değiştirme işleminin ardından aracı liften indirdik ve yola düştük hafif bozuk taşlı yola girdiğimizde aynı ses yine vardı. Artık kafayı yedirecek bu ses yaptığım masrafın haddi hesabı yok.

Son olarak mafsal kontrolü yapılacak değişmeyen tek mafsal kaldı

siz ne diyorsunuz bu konuda? sesi yapacak başka neresi vardır?

Gecenlerde Bendede Başladı bendede alt takımlar ve direksiyon kutusu on numara bakalaım tek çare motor kulaklarına bakmak kaldı zaten bnm motor kulakları değiştiğinde sanırırm biraz kasmış durumda takmışlar motorun en öne bağlanan en altta kol var o bağğlandığı yerde yamuk duruyor ben zaten takıntılı adamım bir türlü düzelttiremedim bu hafta tüm kulakalra yeniden bakılacak

daha önce bakmışlardı motor şanzıman takoz ve kulaklar sağlam denmişti mafsala baktıracağım gün onlarında kontrolünü yaptırayım tekrar

Arkadaşlar birkaç aydır direksiyondan gelen tıkırtı sesi ile mücadele ediyorum. Yapmadığımız işlem kalmadı ama sesin kaynağı bulunamadı.

Alt takım komple aşağı indi z-rotlar salıncak komple, ve diğer tüm parçaları baştan aşağı değiştirdim. (amortisörler söküldü hiç bir sorun bulunmadı) bunun yanında direksiyon kutusunu söktük ve usta ile birlikte sadece direksiyon kutusu ile uğraşan kişinin yanına gittik baktı etti gerekli takımlar ile kontrolünü yaptı direksiyon kutusunda hiç birşey yok yaparsam sağlamını bozup tekrar yapmış olurum boşa 200 TL verme dedi. Gram boşluk olmadığını söyledi. Tüm değiştirme işleminin ardından aracı liften indirdik ve yola düştük hafif bozuk taşlı yola girdiğimizde aynı ses yine vardı. Artık kafayı yedirecek bu ses yaptığım masrafın haddi hesabı yok.

Son olarak mafsal kontrolü yapılacak değişmeyen tek mafsal kaldı

siz ne diyorsunuz bu konuda? sesi yapacak başka neresi vardır?

Bu ses ne yazıkki kronik bir sorundur.
diğer bütün parçaları değiştirmeden önce sorsaydınız ilk bu sebebi söylerdik zaten :(
ses kaynağı direksiyon mili üstündeki elektrik motoru'dur.
direksiyonun hemen altındaki plastikler sökülünce diz hizasında bir yerde görmeniz mümkün.
elektrik motoru içindeki parçalar (redüktör, dişli vb.) birbirlerine vurduğu için sesi önlemek bildiğim kadarıyla çok zor. (ben başaramadım.)
sadece ses yapıyor diye değiştirilmeyecek kadar pahalı bir parçadır.
tamir takımı var mı onu bilmiyorum.

kolay gelsin.

Bende Yeni Başladı arac 99 Model Zaten ve arada hızlı kalkarken veya ani frende yada çok sert sağa sola dönerken yapıyor yada yavaş giderken ara sıra bendekide aynı sorun olabilirmi

O ses sanırım astra f'lerde de kronik. Benim arabadan da gelıyor. özellikle parke taşlı yollarda ya da bozuk taşlı yollarda. Çok gıcık bir ses aslında sanki çok yakınınızdan çok basit bir yerden geliyormuş gibi. En son amortisör takozları değiştirmiştim, ustayla teste çıktığımızda sanayi içinde bozuk betonlarda özellikle dolaştırdım ustayı dinlesin diye .O da kesin bir şey demedi. Ben de sizin gibi salıncaklar amortisörler ne var ne yok yenileyecektim sonra ya yine kesmezse dedim vazgeçtim. Her zaman gelmediği için sıkıntı yapmıyorum.

Valla Ben Çok takınlıyılımdır normalde bile arabada yumurta varmış gibi kullanırırm ama birşeyeler yapıyoruz düzelmeyince bu beni çıldırtıyor

Bende Yeni Başladı arac 99 Model Zaten ve arada hızlı kalkarken veya ani frende yada çok sert sağa sola dönerken yapıyor yada yavaş giderken ara sıra bendekide aynı sorun olabilirmi

bence sizinki farklı bir şey gibi.
bizimki sadece bozuk yollarda yavaş giderken daha net duyulacak şekilde bir Tıkırtı sesi öyle ani manevra gerekmiyor ses çıkması için sabit hızda sakince giderken daha çok oluyor.

O ses sanırım astra f'lerde de kronik. Benim arabadan da gelıyor. özellikle parke taşlı yollarda ya da bozuk taşlı yollarda. Çok gıcık bir ses aslında sanki çok yakınınızdan çok basit bir yerden geliyormuş gibi. En son amortisör takozları değiştirmiştim, ustayla teste çıktığımızda sanayi içinde bozuk betonlarda özellikle dolaştırdım ustayı dinlesin diye .O da kesin bir şey demedi. Ben de sizin gibi salıncaklar amortisörler ne var ne yok yenileyecektim sonra ya yine kesmezse dedim vazgeçtim. Her zaman gelmediği için sıkıntı yapmıyorum.

evet ne yazıkki çok yakın bir yerden aracın içinde diz hizasındaki plastiklerin altından geliyor ama direksiyon milinden ses yayılıyor :(

en güzeli kafaya takmamaya çalışmak :rakir:

arkadaşlar bende de opel combo 2006 -2008 modellerini kullandım diger arkadaşın dediği gibi bu kronik sorundur yaptırsanız dahi yine arıza verecektir.

bence sizinki farklı bir şey gibi.
bizimki sadece bozuk yollarda yavaş giderken daha net duyulacak şekilde bir Tıkırtı sesi öyle ani manevra gerekmiyor ses çıkması için sabit hızda sakince giderken daha çok oluyor.

evet ne yazıkki çok yakın bir yerden aracın içinde diz hizasındaki plastiklerin altından geliyor ama direksiyon milinden ses yayılıyor :(

en güzeli kafaya takmamaya çalışmak :rakir:
Evet, aynen dediğiniz gibi sanki dizimin yanından karşısından geliyormuş, elimi bir yerlere atsam tıkırtı duracakmış gibi. Ve yine dediğiniz gibi yavaş ve sakin giderken yapıyor, birden yapıyor yol tabanı değişince birden kesiyor :) zaten hiçbir zaman üç beş saniyeden uzun gelmiyor.

Geri