Direksiyonum Normal Mi?

platon45

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar 2012 model 8000 km. deki astra H aracım bozuk, parke taşlı yollarda çukur taş vb. direksiyona çok hissettiriyor ( Hafif titreme şeklinde) Bu durum normal midir?

Lastik basınçların çok yüksek olduğunda da bu sorun olabilir. Öncelikle lastik havalarını bir kontrol etsen iyi olur.

Bozuk yollarda arabanın heryeri zangır zangır oynuyor.Hafif bir titremeyse bence sorun yok ama normal asfalt yolda yapıyorsa problem var demektir.

Anormal bir durum değil, lastik basınçlarını bir kontrol edin.

Ufak bir tüyo, aynı aracı ben de kullanıyorum. Bozuk ve parke taşlı yollarda özellikle direksiyon çevrili vaziyetteyken daha çok titrediğini hatta sesli olarak zırıltı yaptığını bile belki duyuyorsunuzdur.
Kendi tespitim direksiyonun yükseklik-derinlik ayar mekanizmasından geldiği şeklinde. Tamamen ileri iterek mekanizmayı sabitlediğimde ses olmuyor.

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Lastik basınçlarım 30 fazla değil asfaltta yolda bozukluk yoksa titreme falan yok hiç sadece çok çok az 160 hızdan sonra var. Parke taşlı yollarda falan çok az direksiyonun zemindeki darbeleri algılamasına bağlı hafif sağa sola titreme gibi bizim direksiyonların karekteristik özelliği mi acaba sizinkilerde nasıl ya da good tear nct 5 in sertliğinden mi ki diyorum sağolasınız.

Arkadaşlar içim rahat olsun diye 4 adet michelin primacy taktırdım. Yol sesi azaldı darbeler daha az hissediliyor ama yine de süspansiyon benim sertliğimi unutma diyor. Neyse lastikleri Turgutlu'da taktırdım balans da yapıldı yine 120 sonrası hafif titreme vardı. O şekilde aydına kardeşimin yanına gittim haftasonu opel surtaşa götürdüm bir de onlar balans yaptı dönüşte otabanda 120-170 bastım titreme falan geçmişti. Yalnız İzmir'den uşak yoluna girdim 140 civarı çok az titreme o da direksiyonu bıraktığında hissediliyor sanırım otaban asfaltı ile o anayol asfaltının farkından olsa gerek. Herkese teşekkürler. ayrıca direksiyonun bozuk yollarda titremesi karakter özelliği imiş hassaslığından ve sert süspansiyondan.

Arkadaşlar içim rahat olsun diye 4 adet michelin primacy taktırdım. Yol sesi azaldı darbeler daha az hissediliyor ama yine de süspansiyon benim sertliğimi unutma diyor. Neyse lastikleri Turgutlu'da taktırdım balans da yapıldı yine 120 sonrası hafif titreme vardı. O şekilde aydına kardeşimin yanına gittim haftasonu opel surtaşa götürdüm bir de onlar balans yaptı dönüşte otabanda 120-170 bastım titreme falan geçmişti. Yalnız İzmir'den uşak yoluna girdim 140 civarı çok az titreme o da direksiyonu bıraktığında hissediliyor sanırım otaban asfaltı ile o anayol asfaltının farkından olsa gerek. Herkese teşekkürler. ayrıca direksiyonun bozuk yollarda titremesi karakter özelliği imiş hassaslığından ve sert süspansiyondan.

Konu bitti dedim arkadaşlar ama şöyle bir gözlemim oldu. Üç gün önce eşime opel corsa aldık Aydın'dan. Aracın direksiyonu bizimkine göre çok daha hafif ve kullanışlı direksiyon bizimkiler gibi yoldaki darbeleri çok hissetmiyor bariz fark var ve beni ilgilendiren tarafı servisten de sizlerden edindiğim bilgilere göre 130 ve sonrası hızlarda yoldan dolayı hafif titreşim (çok hafif) normal olduğunu anlamıştım. Ancak aynı yollarda ve aynı hızlarda corsada tık yok sıfır titreşim. Merak ettiğim bu iki aracın direksiyon özellikleri(hassasiyet) ya da tekerlek ebatlarından dolayı mıdır bu titreşim farkı? Niye corsanın direksiyonu yoldan hiç etkilenmiyor? Benim de aracımın balans vs. bakıma da soktum her şeyi tam. Çok ayrıntılarla uğraştığımın belki de zamanınızı aldığımın farkındayım ama kahrolsun şu takıntı huyu.

Konu bitti dedim arkadaşlar ama şöyle bir gözlemim oldu. Üç gün önce eşime opel corsa aldık Aydın'dan. Aracın direksiyonu bizimkine göre çok daha hafif ve kullanışlı direksiyon bizimkiler gibi yoldaki darbeleri çok hissetmiyor bariz fark var ve beni ilgilendiren tarafı servisten de sizlerden edindiğim bilgilere göre 130 ve sonrası hızlarda yoldan dolayı hafif titreşim (çok hafif) normal olduğunu anlamıştım. Ancak aynı yollarda ve aynı hızlarda corsada tık yok sıfır titreşim. Merak ettiğim bu iki aracın direksiyon özellikleri(hassasiyet) ya da tekerlek ebatlarından dolayı mıdır bu titreşim farkı? Niye corsanın direksiyonu yoldan hiç etkilenmiyor? Benim de aracımın balans vs. bakıma da soktum her şeyi tam. Çok ayrıntılarla uğraştığımın belki de zamanınızı aldığımın farkındayım ama kahrolsun şu takıntı huyu.

aynı takıntı huyunun fazlası vardı bende.Sonradan gereksiz yere çok masraf ettiğimi anlamadım.
benim vectrada da amortisör takozunda ses geliyordu.sıfır takoz taktırdım ses kesilmedi.Sıfır gm amortisör taktırdım ses kesilmedi.En son servisde başka bir müşterinin aynı model vectrasını kullandım, ondanda aynı sesleri duyunca rahatladım ve artık o ses beni rahatsız etmiyor.Size tavsiyem aracınızın muadili bir astra h ı sürüp test etmeniz aynı ses ve titreşimler o araçtan da geliyorsa astra h ın yapısı böyledir ve acizane başka bir tavsiyem çok fazla ses ve titreşim aramayın aracınızda, extreme birşey değilse kafanıza takmayın, yoksa bir süre sonra aracınızı kullanmaktan zevk almazsınız ve araç size değil siz araca hizmet etmeye başlarsınız.

Son düzenleme:
bilgi olsun diye yazıyorum,
6 ay kdar önce aracımın direksiyon kutusu değişti,
aracı aldım bir süre kullandım, direksiyonda fazlasıyla sarsıntı vardı, bu sarsıntı, bozuk yollarda daha çok hissedilyordu,
servise götürdüm,
servis direksiyon kutusunu taktıktan sonra direksiyon mafsalını (yanlış telaffuz yada parça sölemiş olabilirim.)tam sıkıştırmamışlar ondan yapıyormuş.direksiyondaki sarsıntı gitti sadece tipik opel sarsıntısı devam ediyor.
sizde direksiyon ile ilgili parçaları gözden geçirtebilir sıkılacak vida civata ne varsa :) servis bi elden geçirsin

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Etrafımda deneyeceğim hiç astra H yok servis duruma (130-140 sonrası çok az bir titreşimin) normal her araçta bu olur dedi. Ben de eşimin corsasını kullanıp da aynı yerlerde aynı hızlarda hiç titreşim yapmamasının sebebini anlamaya çalışıyorum. Acaba astra h si olan arkadaşlar 130 sonrası çok az bir kıpraşım sizlerin direksiyonun da var mıdır? Tekrar teşekkürler.

Geri