Arkadaşlar 2012 model 8000 km. deki astra H aracım bozuk, parke taşlı yollarda çukur taş vb. direksiyona çok hissettiriyor ( Hafif titreme şeklinde) Bu durum normal midir?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Arkadaşlar içim rahat olsun diye 4 adet michelin primacy taktırdım. Yol sesi azaldı darbeler daha az hissediliyor ama yine de süspansiyon benim sertliğimi unutma diyor. Neyse lastikleri Turgutlu'da taktırdım balans da yapıldı yine 120 sonrası hafif titreme vardı. O şekilde aydına kardeşimin yanına gittim haftasonu opel surtaşa götürdüm bir de onlar balans yaptı dönüşte otabanda 120-170 bastım titreme falan geçmişti. Yalnız İzmir'den uşak yoluna girdim 140 civarı çok az titreme o da direksiyonu bıraktığında hissediliyor sanırım otaban asfaltı ile o anayol asfaltının farkından olsa gerek. Herkese teşekkürler. ayrıca direksiyonun bozuk yollarda titremesi karakter özelliği imiş hassaslığından ve sert süspansiyondan.
Konu bitti dedim arkadaşlar ama şöyle bir gözlemim oldu. Üç gün önce eşime opel corsa aldık Aydın'dan. Aracın direksiyonu bizimkine göre çok daha hafif ve kullanışlı direksiyon bizimkiler gibi yoldaki darbeleri çok hissetmiyor bariz fark var ve beni ilgilendiren tarafı servisten de sizlerden edindiğim bilgilere göre 130 ve sonrası hızlarda yoldan dolayı hafif titreşim (çok hafif) normal olduğunu anlamıştım. Ancak aynı yollarda ve aynı hızlarda corsada tık yok sıfır titreşim. Merak ettiğim bu iki aracın direksiyon özellikleri(hassasiyet) ya da tekerlek ebatlarından dolayı mıdır bu titreşim farkı? Niye corsanın direksiyonu yoldan hiç etkilenmiyor? Benim de aracımın balans vs. bakıma da soktum her şeyi tam. Çok ayrıntılarla uğraştığımın belki de zamanınızı aldığımın farkındayım ama kahrolsun şu takıntı huyu.