Diske torna yaptırdım fakat ses geliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mtn1543
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Estağfurullah abi öyle şey mi olur. Sen bizden gencsin ruhun yeter senin :) iyi pazarlar dilerim

Eyvallah benim bu disk konusun da tecrübem eğer disk değişimi yapılacak ise bu işi ustalar da yada servis değil fren işi yapan bir yeri tercih edin diskleri takan fren ustasını mutlaka uyarın ve aracın üzerinde sıfır dahi olsa bir torbaya sokun kesin kez çaplık çıkacak işi en sağlama alma yöntemi. Ya değil ise disk değişti sallama titreme olma olasılığı büyük olasılık. Bende çok sorun yaşadım ve sonunda bu şekilde çözdüm. Eğer balata değişimine gerek yok dense de mutlaka değişim yapın derim çünkü balata öyle bir malzeme ki kendini diske uydurmak da ve yeni disklere uyum sağlaması baya zaman alıyor.

Berkay bende bu konuyu çok araştırdım ve özellikle yan sanayi ürünler ikinci sırada sıcak disklere su teması anında eğilmesine hatta çatlamasına neden oluyor.

Abii benim en son lastik konum vardı :D Neyse konuya dönecek olursak bana da torna hatası gibi geldi...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Disk sökülmeden yapılması daha iyi çünkü en ufak çaplık olması durumun da titreme devam eder. Bu ses için bence kısa zaman içindeiçinde tamirciye gidin hiç hoşuma gitmedi bu ses belki toplama sırasında işçilik hatası yapılmış olabilir bu işin pek şakası olmaz.
Bunu diyecektim ki Nadir abim benden once davranmis. Diskleri arac uzerinde tornalatin gececektir ;)

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bunu diyecektim ki Nadir abim benden once davranmis. Diskleri arac uzerinde tornalatin gececektir ;)

Kardeşim artık işi çözdüm hehe özellikle fren işini diskler ve kampana mutlaka fren işi yapan yerde değişim yapılması gerek birde ürün dedim gibi sıfır dahi olsa araç üzerinde kesin kez bir yoklama amaçlı torna edilmesi gerek disk takılırken ufacık bir vida dahi balans yapması demek aracın titremesine neden olacak bu hatayı da araç üzerinde torna yaptırmak ortadan kaldırıyor.

Kardeşim artık işi çözdüm hehe özellikle fren işini diskler ve kampana mutlaka fren işi yapan yerde değişim yapılması gerek birde ürün dedim gibi sıfır dahi olsa araç üzerinde kesin kez bir yoklama amaçlı torna edilmesi gerek disk takılırken ufacık bir vida dahi balans yapması demek aracın titremesine neden olacak bu hatayı da araç üzerinde torna yaptırmak ortadan kaldırıyor.
Nadir abi ilk defa duyuyorum araç üzerinde torna nasıl oluyor.?

Cok dogru Nadir abim. Bigun bursada opel servisinde direksiyon titremesinden dolayi arabada bin kusur liralik parca degistirdiler neredeyse poryaya kadar girdiler ama titremeyi duzeltemediler, babamla sinirimiz bozuldu eski parcalari takin dedik toplattirdik atabayi , bastik gittik bursa sanayisine orda tirlarin kamyonlarin bol oldugu biuyuk bi frenciye girdik. 14/15 yaslarinda ustu balata tozu ve yağ olmus simsiyah bi cocuk geldi disk torna aparatini arabaya takti torna islemini yapti, 20 tl bi para vermistik iki disk icin çiktik ve sorun duzelmisti , 80 bin km dir hala ayni o cocugun diskleri sorunsuzca kullaniyoruz.

Olcay işte olay burada başlıyor zaten ben diskler yenilensin dedim yeniledik kampana da var işin içinde yenile işleminden sonra araba resmen zıvanadan çıktı. Kütürtü patırdı kesilmedi en sonunda fren ustasına gittim adam dedi kampana ve diskler bozuk dedi. Yav ustam dedim bu dediklerini ben sıfır aldım değişim oldu. Fark etmez bozuk dedi başka bir şey demedi hadi bakalım çek düzeltelim o zaman dedi. Ya arkadaş sıfır parça sadece 50-100 km kullandım bu kadar olur işte bu üstünde torna dediğim düzeni kurdu dönmeye başladı cazırtı aldı başını gitti yeminle bir yandan sıfır kampana onlar da aynı. Yuh dedim başka bir şey demedim zaten. İşlemler tamamlandı sonra düzeldi. Allah temellerini sağlam eylesin şimdilik ses seda yok bak bakalım ne kadar daha böyle devam edecek.

Geri