dizel araçlarda partikül filtresi temizliği

bu partikül filtresinin 100 bin km ömrü var, serviste bir fiyatını sorun isterseniz??

bu partikül filtresinin 100 bin km ömrü var, serviste bir fiyatını sorun isterseniz??

100bin Km ömür diye bişey yok, Bu Filtre Avrupa standartları dizel yakıt için 400 km banamısın demeden gider, açın bu konuda vauxhaull un forumundaki makalelere bakın, ama bizim ülkemizin standartlarındaki yakıtlar için 100 ila 200 arası bir zamanda her an tıkanabilir, elbette bunu da engellemenin yolları var , bilinçli bir kullanıcı olmak periyodik bakımlarda bu konuyu vurgulamak, ve aracın filtre temizliği yaptığı zamanları farkedip aracı uygun şekilde kullanmak gibi...

türkiyede 1.3 cdti lerde partükel filitresi yok..yeni astra j lerde vardir onuda hepisinde varmi bilmiyorum...birde vectralarin bagizinda var.
araba ile veya 100bin km ömrü var bunlar fasa fiso ama su gercek olanlarin eger partükel temizlemesi yaptirtmazlar ise tikanmaya sebebiyet verebilir bu daha cok motorda agir masraflara yol acabilir...
birde hatirlatma yapayim aklima gelmis iken;
partikel filitresi olmamasi daha iyi :D basiniz agrimaz...
partikel temizleyen motorlarda dikkat edilecek yag seviyesi gözden kacirmayin seviye yanmamis mazzor ile yükselir..servis bakimlarini uzun tutmayin motorunuzun sagligi icin cünkü yag incelmesi olusuyor buda motor icin saglikli degil yani dedigim gibi partikel filitresi olmamasi daha iyi :D
olmayanlar sevinsin

Son düzenleme:
benim merivada astra j ile aynı motoru kullanıyor. zaten partikül filtresini araç kendisi temizliyor. 600km yol yaptım henüz 2 kere uyarı yazısı çıktı ve filtre temizleniyor dedi

partekul filitre temizleme

arkadaşlar partekül filitresi tıknanıklığı %50 kuruma kadar arac kendis rejenerasyonla temizleme yapabilyor fakat %50 üstü kurumlaşmada arac bunu hallademiyor ve aracta sıkıntılar meydana geliyor ve ben ben bu durumu bir firma aracılığı ile 3'set halında kimyasalla çözüme( orj.degerlerinde ) ulaştırdım size tavsiyem olur...
önemli not: bu 3'lü kımyasalın uygulmadaki rolu kurumlaşmayı %50 getirmek geri kalanı araç kendisi hallediyor..

türkiyede 1.3 cdti lerde partükel filitresi yok..yeni astra j lerde vardir onuda hepisinde varmi bilmiyorum...birde vectralarin bagizinda var.
araba ile veya 100bin km ömrü var bunlar fasa fiso ama su gercek olanlarin eger partükel temizlemesi yaptirtmazlar ise tikanmaya sebebiyet verebilir bu daha cok motorda agir masraflara yol acabilir...
birde hatirlatma yapayim aklima gelmis iken;
partikel filitresi olmamasi daha iyi :D basiniz agrimaz...
partikel temizleyen motorlarda dikkat edilecek yag seviyesi gözden kacirmayin seviye yanmamis mazzor ile yükselir..servis bakimlarini uzun tutmayin motorunuzun sagligi icin cünkü yag incelmesi olusuyor buda motor icin saglikli degil yani dedigim gibi partikel filitresi olmamasi daha iyi :D
olmayanlar sevinsin

corsa 2011 1.3 cdti devar abi partikül filtresi servisede sormuştum hatta var mı yok mu diye var demişlerdi ne işie yaradığınıda hala anlamış değilim ya:D

aracı ilk aldığım da nerdeyse 500- 600 km de bir partikül temizleme proğramına giriyordu otomatik olarak ama şu anda aracım 8000km oldu çok nadir girmeye başladı.

Geri