Doblo Otomobil Olarak Ruhsatlandırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bugün fiat bayine gittim bu Doblolar malum kamyonet ve sanırım panelvan olarak geçiyor. Ticari yani. Biraz gezdim dolaştım. Araç çok güzel orasına burasına baktım. Otomatik dizel falan filan işte. O sırada müşteri temsilcisi arkadaş yardımcı olayım dedi. Yok sadece bakıyorum dedim. Bu araçların otomobil olarak ruhsatlandırılması mümkün mü? dedim... normal fiyat üzerinden 4000 TL fazla bir rakama bu araçlar otomobil olarak ruhsat verilmekte dedi.

Doğruluk payı nedir? arkadaşlar...

kamyonet olarak geçen doblo kango tarzı araçlar normal binek olarakta geçebiliyor ayrıntısnı bilmiyorum nadir abi,yeni doblo ve yeni kangoo lara hayranım kullanan biri olarak,çok hoş araçlar nadir abi,allah kısmet ederse düşünebilirsin :)

kamyonet olarak geçen doblo kango tarzı araçlar normal binek olarakta geçebiliyor ayrıntısnı bilmiyorum nadir abi,yeni doblo ve yeni kangoo lara hayranım kullanan biri olarak,çok hoş araçlar nadir abi,allah kısmet ederse düşünebilirsin :)

Selçuk Dobloya aslında hayran kaldım. Tam benlik bir araç öğlen yemek aralarında yakın yerlere gidip araçlara bakıyorum gözüme çok hoş geldi. Köyle filan gidip gelirken çok işime yarayacak bir araç. Birde temsilcinin söylediği sıfır araçlar da otomobil ruhsatı vereceklerini söylemesi ağzımı sulandırdı resmen :D

Otomatik vites gerek bana malum. Onların da otomatik sistemleri ne kadar sağlıklı onu da hiç bilmiyorum. Birde işin o kısmı var tabi.

Birde sahibinden sitesine baktım ama bu araçların otomobil ruhsatlı olanını pek bulamadım.

abi açık konuşayım bu tür araçlarda ruhsat olayını hiç bilmiyorum,sadece kamyonet geçtiklerini biliyorum,onun haricinde şanazımanı sıfır araç seni en az 7-8 sene götürür,oda yani en az,benim şahsi fikrim,dediğin gibi tam köye gitmelik araç nadir abi,şehir içinede uzun yolada gider doblo :) yakıt + performans ikisindede senin 4 valften sonra çıldırabilirsin abi :D

Nadir bey bu işi bende araştırmıştım. Durum şöyle. Otomobil ruhsatlılar 2005 yılına kadar aradaki ötv farkını ödeyerek alınabiliyordu. Ancak 2005 den sonra yasak geldi diye biliyorum. Şu anda ticari araçlarda ötv % 15 otomobillerde % 45. Aradaki % 30 ötv farkı ödenerek otomobil olarak alınabilir aslında. Ancak şu andaki durum nasıl bilmiyorum. Sahibinden sitesinde otomobil ruhsatlı 2005 modelden sonrası pek yok zaten. Dikkat etmişsindir.

Nadir bey bu işi bende araştırmıştım. Durum şöyle. Otomobil ruhsatlılar 2005 yılına kadar aradaki ötv farkını ödeyerek alınabiliyordu. Ancak 2005 den sonra yasak geldi diye biliyorum. Şu anda ticari araçlarda ötv % 15 otomobillerde % 45. Aradaki % 30 ötv farkı ödenerek otomobil olarak alınabilir aslında. Ancak şu andaki durum nasıl bilmiyorum. Sahibinden sitesinde otomobil ruhsatlı 2005 modelden sonrası pek yok zaten. Dikkat etmişsindir.

2005 modellere hiç bakmadım ya. Müşteri temsilcisi arkadaşın söylediği şöyle idi. Aracın fiyatı normal de 54 000 TL eğer ki otomobil olarak ruhsat verilmesi durumun da aracın değeri 60 000 TL kadar dedi. Birde bunun içinden %45 ÖTV indirimi yaparsak ( Ben engelli olmamdan dolayı ÖTV ödemiyorum) bandrol parası da düştüğün de size 45 000 TL bir rakama gelecek dedi. Ve otomobil olarak kullana bilirsiniz dedi.

Bu kadar aracın özellikleri değer mi? bana göre değer. Ama otomobil ruhsatı olmaz ise hiç bir halt etmez...

Abi bu tür araçlar fiat ta Panaroma diye geçiyor ve fiyat listesinde de fark ediyo Doblo Panaroma yada Fiorino Panaroma

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Abi bu tür araçlar fiat ta Panaroma diye geçiyor ve fiyat listesinde de fark ediyo Doblo Panaroma yada Fiorino Panaroma

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet evet sanırım ona benzer bir şeyler söyledi. Fiyat farkı da ondan filan dedi. Sanırım o zaman sadece bana değil normal müşterileri için de bu araçları otomobil olarak verebiliyorlar.

Bir kaç ilan bulsa idim fena olmayacak idi ama bulamadım biraz daha sızayım bakalım bu alım satım sitelerinin içine.

Ama harbiden araca hani derler ya ağzımın suyu resmen aktı çok görkemli bir araç idi. Bayıldım... hele ki bagaj muazzam yaw... yatak koy içine yat o kadar yani :)

Çok teşekkür ederim. Harbiden çok güzel duruyor ya... Şimdi yeni olanları biraz daha farklı ama buda 10 numara ya... sıfır alamasam bile ikinci el düşünmeden alırım. O kadar beğendim. Demek ki bu ilan da olan araç içinde otomobil ruhsatı alınmış. Köprüden filan geçişler de hız sınırların da sorun yaşanır ya değilse otomobil olmaz ise bunun ruhsatı değil mi yani? ;)

Geri