Sorun bende mevcut. 2 yıldır bununla uğraşıyorum çözüm üretemedik ustalarımızla beraber
bu problem için şüphelendiğimiz ve değiştirip test ettiğimiz parçalar;
egr, ateşleme bobini, bujiler, boğaz kelebeği. bunlar tek tek yenileriyle denendi çözüm bulunamadı. arabamda lpg var ama benzinde de bu sorun var. dolayısıyla lpg değilde aracın kendisine odaklandık. depo ve enjektör temizliği için depoya temizleyicide attık.
Gaza yüklenildiğinde hiçbir sorun yok. yüksek devirde gazdan çekince sorun yok. ancak gazdan çektikten sonra 2.500 devire kadar normal, 2500 de silkelemeye başlıyor 2000 devirde daha şiddetli sirkeliyor, taaki 1200 devirlere kadar. bazende bunu hiç yapmıyor ama ozamanda yine aynı devir aralığında araba kendikendine motor freni yapıyor 1200 devire kadar kendini sıkıyor 1200 devire düşünce bırakıyor kendini. Arkadarşlar bu sorunu yaşayan ama çözemeyen çok arkadaşımız var forumda eğer çözüm bulan olursa lütfen buraya yazsın ve konuyuda güncel tutsun. ustalara bunu gösterince adamlar devirsiz kullandığın için böyle yapıyor normal bu diyolar. halbuki ben zaten sorunu bildiğim için silkelicekmi diye bakmak için devir düşürüyorum. sonradan anlıyorlar durumu ama bu hata kolay kolay bulunmaz oyüzden bence hiç girme bu işe cvbını alıyorum ustalardan. enson ihtimalle ben aracın hava akışmetresinden şüpheleniyorum çünkü araç kompresörde bunu yapıyor ve motor kendini kasıyor. biraz uzun oldu kusura bakmayın arkadaşlar ama en açıklayıcı şeklide böyle olurdu herhalde