egsoz sisteminindeki tamamen değiştirdim

gt_vectra_gt

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkdslar dün abimle arabamın periodik bakımını yaptırmak için sanayiye gittik. yağını balatalarını falan değiştircektik. neyse o sırada servıste bulunan bı egsozcu abimize arabadan gelen hırıltılı sesi sorduk. arabayı kaldırdılar baktılar egsoza... egsoz sıstemının cıktıgı ılk yerden egsoz ucuna tamamen degiştirdiler iki tane susturucu falan değiştirdiler. içinden bol mıktırda kurum cıktı heryeri kurum baglamış... resmen egsozun başından sonuna ne warsa dökülmüş...
KATALİZÖR'ü söktürmeyi sordum yararlı olurmu dıe... hıc bır yararı olmaz dedi. hatta düşük devirlerde bıraz sıkıntı yapar yüksek devirlerde de hıssedilemeyecek ölçüde rahatlama olur ama degmez dedi... ben tavsiye etmıyorum dedi.oyuzden cıkarttırmadım...
NEYSE arkdslar bu değişimden sonra inanılmaz derecede arabamda rahatlama oldu. gercekten araba inanılmaz acıldı. hıc bu kadar faydalı olacagını dusunmuodum cok sevındım. bariz bir şekilde yararı oldu sizlere de tavsiye ederim. :alkis:

Orjinal opel eksoz sistemi ortalama 5 ile 7 yıl kadar gidiyor. Ben 2000 model Astramın orta susturucusu ve arka sobayı 5 ay kadar önce değiştirtmiştim. Orta susturucu dolmuş, arka soba da çürümüştü. Yenilerini taktırınca arabanın çekişi arttı. Eksoz sesi azaldı.

benimkide çok ses yapıyordu aldığımda.egzoz sistemi komple değişti.ama acayip farketti.yine orjinal opel olanı kullandım.acayip memnunum ses çok azaldı

kaca yaptırdın krds ?

Arkadaşlar benim egsozda da sanırım çatlak yada delik var, sizinkiler kaç liraya geldi, paylaşırsanız sevinirim...

ben kendi aracım için fiyat aldım üzerindeki bosal marka orjinal yani. katalizörler hariç 800 ytl işçilik dahil.

Egzos araçlar için çok önemlidir. Yakıt ve performansı direk olarak etkiler. Ucuz diye rast gele kalitesiz egzosları aracınıza taktırmayın. Kaliteli bir egzos sistemi ödenen ücretin hakkını daima verir. Kaliteli bir sistemin 2-3 tane adi egzosu eskiteceği hesaplanırsa ucuza bile gelir.

egzoscun kat iptali hakkında bişey bilmiyormuş:)

Geri