egsoz sisteminindeki tamamen değiştirdim

evet kat iptali arabayı çok rahatlatıyor bende 1.7 dti var düşük devirlerde hiçbi değişiklik yok hatta daha güzel devir kazanıyor yakıttada fark etti bir haftadır 20 ytl lik mazotla geziyorum

evet kat iptali arabayı çok rahatlatıyor bende 1.7 dti var düşük devirlerde hiçbi değişiklik yok hatta daha güzel devir kazanıyor yakıttada fark etti bir haftadır 20 ytl lik mazotla geziyorum

sorunsuz bir katalizatörün durduk yerde iptaline hiç gerek yok ama ömrü bitmiş tükenmiş bir katalizatörün iptali aracın boğazını sıkan bir elin kesilmesi gibi bir etki yaratıyor performans bakımından fakat çekilmez bir ses oluyor araçta zırıltı şeklinde her devirde hissedilir miktarda ve bu ses gün geçtikçe artıyor kat yerine takılan susturucu geçici bir çözüm astarı yüzünden pahalıya geliyor yani...

tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum katalizatörünüz sağlamsa sakın söktürmeyin. sağlam değilse de sökünce yerine "Spor Tip Katalizatör" taktırın. hem ses hem performans hem de işlev bakımından memnun kalırsınız :good: fiyatı 250-300 YTL civarı. alternatifleri düşününce bu fiyat gerçekten çok değil...

Katalitik konvertörün iptal edilmesi hangi sonuçları doğurur?

6 AUTO SHOW Sayı 04.23 Ocak 2001

1997 model Opel Frontera aracınızın arızalanan katalitik konvertörü nedeniyle atık gazlar, egzoz sistemi zorlanarak dışarıya atılmaktadır. Bu, aracın çekiş gücünü düşüren ana unsurlardan biridir. Kurşunsuz benzinle çalışan motorların egzoz ana manifold çıkışına çok yakın konumlandırılmış olan katalitik konvertörlerin arı kovanına benzeyen iç yapıları atık gazların dışarıya atılmalarını biraz kısıtlayarak 900 dereceye varan bir ısı üretir ve bu ısıyla oluşan reaksiyon sonucu zararlı egzoz gazlarının büyük bölümü zararsız gazlara ve su buharına dönüşür. Ancak bu işlemin verimli ve uzun ömürlü olması için benzinin gerçek anlamda dünya standartlarında olması gereklidir.
Yakıt kalitesini ve oktanın standartlara uyumlu olmaması sonucunda konvertörün içinde oluşan ısı daha da yüksek düzeylere çıkıp arızalanmalara neden oluyor. Katalitik konvertörünüzü iptal ederek bir miktar hava kirliliğine neden olacaksınız; ancak kalitesiz yakıt ve çalışmayan konvertörle de aynı kirliliğe zaten sebep oluyorsunuz. Katalitik konvertörü iptal ederken üzerine veya çok yakınına takılı olan lambda sensörünün yine aynı konumda monte edilmesi ve sağlıklı çalışmasını sağlamalısınız. Bu işlemlerden sonra da yine kurşunsuz benzin kullanmanız gerekir. Bu iptal işlemi sonrasında aracın çekiş gücü artacağından yakıt tüketimi de düşecektir.

bende hiç zırıltı filan yok.çekişim arttı.arabam daha iyi.opel için üretilen ücgen katalizörden taktırdım

ben de iptal ettirmeyi düşünüyorum ama benim bildiğim kat iptal edilince biraz daha fazla yakması.

ben de iptal ettirmeyi düşünüyorum ama benim bildiğim kat iptal edilince biraz daha fazla yakması.

eğer sıfır km arabada kat iptal edilirse evet fazla yakar.ama bitmiş bir katalizörün değişimi zaten artan yakıtı birazda olsa azaltabilir

Geri