Egsoz Su Atiyor.

crew chief

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Lpg Taktirdim.egsoz Dan Su Atiyor. Sebebi Ne Olabilir.lpg Mi Acaba?

sadece lpg de mi atıyo benzinde de atıyo mu?
lpgdeyse regülatörden geçen radyötör suyu karışıyo olabilir. benzinde de varsa aynı su motoru soğutmak için motorun içinden geçerken karışıyo olabilir. ikinci olay benim şahinde olmuştu ordan biliyorum:) ama muhtemelen ilk seçenektir.

ama yine de en iyisini ustalar bilir... onların fikrini alalım;)

sadece lpg de mi atıyo benzinde de atıyo mu?
lpgdeyse regülatörden geçen radyötör suyu karışıyo olabilir. benzinde de varsa aynı su motoru soğutmak için motorun içinden geçerken karışıyo olabilir. ikinci olay benim şahinde olmuştu ordan biliyorum:) ama muhtemelen ilk seçenektir.

ama yine de en iyisini ustalar bilir... onların fikrini alalım;)
Kusto iyi akşamlar
sseni buldum ayakta sorayım bari
benim araç hem lpg hem benzin yakıyor desem

Kusto iyi akşamlar
sseni buldum ayakta sorayım bari
benim araç hem lpg hem benzin yakıyor desem

hayır sormak istediğim araç eksozdan suyu ne zmn atıyor? sadece lpg de çalışırken mi, yoksa benzinde çalışırken de atıyor mu? tabi anlık anlaşılması zor olsa gerek bunun ama bi süre benzinde devamlı kullansan... hala eksozdan su atıyosa lpgyle alakalı olması şart değildir gibime geliyo...

o zmn derim ki motorun içinde biyerlerde yakıta radyötör suyu karışıyor. benim şahinde olan buydu eksozdan su atıyordu ve çekişte muazzam düşüş olmuştu. usta biyerlerin contasını fln değiştirdi ve sorun çözüldü.

ama yeterli süre benzinde çalıştıktan sonra eksozdan gelen su kesiliyorsa sorun lpg ile alakalıdır. o noktada da aklıma gelen şu: radyötör suyu regülatöre girip de gazı ısıtıyo ya orda bi karışma söz konusudur diyorum.

ama dediğim gibi benimkisi amatör motor meraklısı mantığı. :D en doğru bilgiyi ustalar verecektir...

Bence eksozundan su atiyorsa nedenini bilmiyorum ama sana eksozunu koruman gerktigini soyleyim eksozun altindan 2 mm lik bir tig ile delikdel ve suyu eksoz oradan bosaltsin senin eksozun arka susturucunun icinde su dolu taki usteki suyu atabiliyor eksoz cikis borusunun altindaki seviyede kalan su aksozun curumesine yardimci olur bunu yapmani tavsiye ederim..

ben egzozdan su gibi bişey çıkarsa (SIVI) motor güzel çalışıyo ve saglam diye duymuştum ne kadar doru ne kadar yalan bilmiyorum 4,5 sene oldu

aklıma şu da geliyo. sonuçta motorda bi yanma gerçekleşiyo ve her yanma reaksiyonunun sonucunda da açığa su çıkar. normalde su buharı halinde atılan bu su şu anki soğuk havanın etkisiyle de yoğunlaşıp su olarak dışarı çıkıyo olabilir. en azından arabanın çalıştığı ilk dakikalarda, eksozun son kısımları henüz soğukken...

mesela şu aralar arabamın eksozundan çıkan dumana bakıyorum da çok daha görünülür şekilde çıkıyo. hatta bazen dikiz aynama bakıyorum ve arkada çıkan dumanı görebiliyorum bayaa dağılıyo. bayaa da hacim kaplıyo. bu da alakalı olabilir belki...

ustalaaarrrr duyun sesimizi:p

s.a

benim astra var tüpsüz aynı sorun bendede var ne suda eksilme var ne yagda eksozdan su atıyor bahara geçiş döneminde başladı çözümünü buldugunuzda duyurmusunuz

eğer arabanın yakıtı fazla ise su eksiltmede varsa kapak contası yanıktır.

konu eski ama madem hortlamış ben de şöyle biliyorum:

egzozdan bir miktar su atması motorun gayet ideal bir yanma ortamında çalıştığını gösterir ama araç bariz su eksiltiyorsa ya contadan ya da blok-kapak yüzeyinden silindire su kaçırıyor demektir ki bu tatsız durumu anlamanın da en kolay yolu BUJİLERİ söküp herhangi birinde PASLANMA var mı yok mu diye bakmaktır. (amatör motor meraklısından inciler) :)

Geri