egzosdan benzin kokusu geliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bence katalizor iptali ve egr valfinden kaynaklaniyor..yani arabanin benzini daha hizli yakip atmasi icin egr valfini iptal ettirmissin sanirim, buda performansi arttirir..mesela kat iptal oldugu icin son susturucunda kurum daha fazla olur ve gaza yuklendiginde arabanin egsozundan beyaz yada siyah bir duman kutlesi ciktigini gorebilirsin, tipki dizellerdeki gibi...
bu arada bujilerin, hava filtresinin ve motor yaginin durumuda onemli etken.bunlari zamaninda degistirmen gerek..birde en son ne zaman carbon clean yaptirdin acaba?

ayrica ilk mars yaptirdiginda motor isinirken yani otomatik jigle devredeyken motor isinana kadar bi miktar cig atabilir, bu normaldir, hele hele egr valfin ve kat iptal ise bu cok dogal.

bakımını yaptıralı 3bin km oldu bakımda yağ filtreler ve bujiler deişti. egzost sistemini tamamen dışında değiştirdim spor ön ve orta susturucu taktım arka susturucuyu orjinal taktım. gaza yüklenince duman hiç gelmiyor ama araba daha 60binde belki ondan gelmiyor olbilir bilmiyorum veya egzost sistemide daha yaptıralı bin km olmadı ondan da olabilir. bir de gaza basıp bırakınca egzost daha ısınmamışsa pat pat die ses çıkarıyor devir düşerken. sanırım spor susturucuların işi bu

Geri