Egzosdan benzin kokusu geliyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Savarona
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Savarona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
www.pataraportal.com
Merhaba arkadaşlar aracımda uzun süredir egzosundan benzin kokusu geliyor ve yakıt tüketimi çok fazla aracımda egr devre dışı servise sordum enjektörleri degişrit düzelir ve yakıt normale döner dedi ama pek güvenmediğimden sizlere sormak istedim bujileri bujiler 3000 km hava filtresi 500 km yani nereden baksanız herşey yeni değişti buji kablolarını yazın degiştirdiler ama orjinalmi degilmi bilmiyorum neyse sizce sorun neden olabilir nasıl çözerim karbon clean ve enjektör temizliğini 7000km önce yaptırdım aracımı çekişi filan gayet iyi ama benzini içiyor ve egzos aşırı derecede benzin kokuyor içeride bile hissediliyor çok yüksek ne önerirsiniz ne yapmalıyım.

enjektörler işeme yapıyosa olabilirde, temizlik yapılır illa değişmesi gerekli diil. enjektörlerin sökülmesi zor ve pahalı bi işlem de diil. bi de egr yi bende iptal ettiğimde direk burnuma benzin kokusu geldi normal olabilir. egryi devreye sokun yakıt fazla düşmez ama fark eder.

aynı sorun benim pejodada vardı, tüpçüye git CO ayarını ölçtür. CO 0-1,5 arasında olacak. seninki muhtemelen 5 civarıdır. co oranını ayarlamayı bilmiyorum opellerde. elektronikte yapıyor olabilir bu ayarı. ancak çok nedenden yapabilir

Geri