Egzoz Emisyon lambası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Demir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Demir

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba arkadaşlar. opel konusunda pek tecrübem o yüzden sizlere sormayı tercih ettim.. sorum şöyle : dün gece yolda giderken aniden egzoz emisyon lambası yandı ve motor biraz titremeye ve devirden düşmeye başladı. aracı lpg de kullanıyordum. ikaz lambası yanık halde 2-3 km gittim ve durup motoru stop edip tekrar çalıştırdım bu kez ikaz lambası yanmadı. sizce önemli bir durum söz konusu olabilir mi ? aracım vectra b 1997 model cd 2.0 16v..

görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim..

Bobin Arızası Gibi Arıza tespit Yaptır silindir tekleme arı<ası verecekti bonin değiş kurtul yüksek devirde yapar arızayı
başıma geldiğinden bilirim

Merhaba arkadaşlar. opel konusunda pek tecrübem o yüzden sizlere sormayı tercih ettim.. sorum şöyle : dün gece yolda giderken aniden egzoz emisyon lambası yandı ve motor biraz titremeye ve devirden düşmeye başladı. aracı lpg de kullanıyordum. ikaz lambası yanık halde 2-3 km gittim ve durup motoru stop edip tekrar çalıştırdım bu kez ikaz lambası yanmadı. sizce önemli bir durum söz konusu olabilir mi ? aracım vectra b 1997 model cd 2.0 16v..

görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim..

aracınızın arıza ikaz lambası yanmış ve motor kendini korumaya aldığı için devirden düşmüş... bunun bir çok sebebi olabilir..en basit olarak şu an arıza lambası yanmıyorsa sensörlerin herhangibiri anlık bir hata tespit etmiş olabilir ve arıza lambasını yakıp motoru korumaya alımış olabilir. eğer arıza lambanız yanarsa yine ve sönmezse tech 2 ye yada opcom a bağlanıp arıza kodunu öğrenmeniz gerekli... bunun dışında lpg kalibrasyonu (ayarı) zengil ve fakir karışımdan dolayı oksijen sensörlerini etkileyebilir ve lambayı yakabilir.. bu konuda kafadan bir şey söylemek zor...

yorumlarınız için çok teşekkür ederim en kısa zamanda arıza tespiti yaptıracağım..

Geri