Egzoz ucu pervane :__????

sadece pervane oalrak satılıyorsa bende alırım takipteyim :)

o sesi bilirim :D ama minibüsten bile aynı ses çıkmaya başladı artık tavsiye etmem..ayrıca o pervane gücünü egzozdan çıkan havadan alıyo yani ne kadar gazı köklersen okadar bağırır dolayısıyla gazı kökleyince araba zaten performans gösterir :) sen sese kendini kaptırıp bunları göz ardı etmiş olmayasın :D çünkü sonuçta sadece bi egzoz ucu bu

15 lira alıp denemek lazım :D Ama ben kendi egzoz ucumdan memnunum :D

performansa herhangi bi etkisi olucağını sanmıyorum sonuçta orası olayın bittiği yanmış mazotun çıkıp gittiği bi yer değilmidir ben mi yanlış biliyorum :s

dediğiniz muhtemelen doğrudur ancak o olayın bittiği dediğiniz yer aslında roket ve uçak motorların da tam işin başladığı yer :) yani biraz işin tekniğine girersek egzozdan atılan gazın kütlesi çarpı hızı = itki , yani ileri doğru kazandığınız kuvvet, hız..

dayanamadım biraz daha açayım :) uçak iniş yaptığında motor açılır biraz orta kısımdan, normalde egzozdan geriye attığı gazı o açtığı dairesel kanaldan öne doğru atarak fren yapar, ingilizcesi thrust( itki ) reverser.. ve inişte motorda duyduğunuz o garip ses bu yüzden olur..

herneyse küçücük corsanın küçücük egzozunda bu dediğim prensibin bir katkısı yoktur tabiki de.. zaten olacak olsa da egzoz tam ortada olmalı ki araba düz gidebilsin, öbür türlü sürekli sola trim ( düzeltme ) vermek gerekirdi...

dediğiniz muhtemelen doğrudur ancak o olayın bittiği dediğiniz yer aslında roket ve uçak motorların da tam işin başladığı yer :) yani biraz işin tekniğine girersek egzozdan atılan gazın kütlesi çarpı hızı = itki , yani ileri doğru kazandığınız kuvvet, hız..

dayanamadım biraz daha açayım :) uçak iniş yaptığında motor açılır biraz orta kısımdan, normalde egzozdan geriye attığı gazı o açtığı dairesel kanaldan öne doğru atarak fren yapar, ingilizcesi thrust( itki ) reverser.. ve inişte motorda duyduğunuz o garip ses bu yüzden olur..

herneyse küçücük corsanın küçücük egzozunda bu dediğim prensibin bir katkısı yoktur tabiki de.. zaten olacak olsa da egzoz tam ortada olmalı ki araba düz gidebilsin, öbür türlü sürekli sola trim ( düzeltme ) vermek gerekirdi...

sonucunda uçak motorunun çalışma prensibiyle bu aynı olmadığı için bişey değişmez. bilgi içn ayrıca teşekkürler :)

Geri