bence konuyu açan arkadaş yanlış açmış yada türkçeye yanlış çevirmiş sorunlu yada fiyasko arabalar denirse bazı arabalar bu konuma uyuyor
misal bmw 1 serisi dünyanın gerçekden en kötü hb i seçildi belli kurumlar tarafından nedeni ise iki temel şeyden kaldı biri arkası anormal dar normal bir insan evladı giremiyor uzun boylu bir insanın şaka etmiyorum oturmasına olanak yok taksiyle peşinizden gelir
ayrıca bmw 1 lerde egzos borusu arabanın tam ortasından geçdiğinden arabanın ortası zamanla sürüş esnasında ısınıyor pek çok testte sırf bu yüzden pek çok markanın gerisinde kaldı bmw 1 serisi ve dalga geçildi yerden yere vuruldu hatta astra ile testlerde astra biniş iniş arka oturma mesaafesi ergonomiden bmw 1 i geçdi...
ford ka hakkında da şunu okumuşdum for kanın tek hatası yani fordun tek hatası ka yı üretirken zamanın ilerisinde bir tasarım yapmak oldu daha piyasada ford ka benzeri araç yokken ka yı imal ettiler ve bu tip tasarıma alışık olmayan amerikan halkı aracı yerden yere vurdu best ugly car for year falan yapdılar halbuki o araba 2000 lilerin ortasında üretilse kesinlikle yok satardı şimdi amerikalılar o aracın değerini anladılar ama nafile üretimden kalkdı
q7 lere gelince q7 ler hep bir serisinde seri problemler çıkdı bir serinin elektrikli otomatik brake yani el freni sistemi arızalı çıkdı bir serinin ecu problemi vardı bir serinin ışıklandırma problemi vardı farlar devreye girmiyordu falan bu yüzden q7 amerikada çok müşterisini gm e kaptırdı avrupada da range a kaptırdı ama bundan bizim halkın pek haberi yokdur o yüzden q7 suv klassmanında bazı sıralamalarda range in porche nin bmw nin arkasında gelir
şimdi benim bildiğim bu araçların bu sorunları var ve belli kurumlar tarafından yılın kötü hatta markaya göre yakıştıramadıklarından o markaya çok kötü olarak not verilen araçlar diye biliyorum..
bu testte onlardan biri olabilir ama çirkin değildir sanmam fiyasko falan olabilir..