Nadir abiye katılıyorum. Teşhir şart ki benim de teşhir ettiğim 3-4 yer var.
Şimdi burada esnafı savunanlar olmuş. Evet, bu işlerin bir dünya gideri olduğunu biliyorum. Ama bu nasıl, yani nasıl esnafın bu tavrını meşru kılabilir ki? Benim 7-8 bin liraya yakın param aktı sanayiye. Ne oldu? Verdiğim paranın ancak %20sinin hakkını alabilmişimdir. ADAMLAR HIRSIZ!
Dürüstüne rastlamadık mı? Rastladık. Ama azınlık ölçütünde.
Kimse kusura bakmasın. Denetleme yok, müşteri hakkını savunan yok. Teksas düzeniyle, en hızlı silah çeken kazanıyor. "Severim ben böyle işi?" derler adama. Ulan PARA ALIYORSUN PARA! İş vereceksin, para alacaksın. Adamlar iş bile yapmıyorlar doğru düzgün? Üstelik hepsi Oscar adayı komedyen olmuş, bütün bu durumu mizaha dönüştürmeyi de biliyorlar. Ben sabah Allah, Kitap, Ekmek diye sızlanıp soyguna çıkanların akşamları nerelerde takıldığını biliyorum. Bilkentte gezip tozan modelleri de var bunların. Sorun şu arkadaşlar; bu insanlar çözüm odaklı olmak zorunda ve bunun karşılığında hakkı neyse onu isteyecek. Ha, çok iyi biliyorum bu sisteme serzenişte bulunmanın bir faydası olmadığını. Eh, ben de kulaklarını çınlatır geçerim. İlahi adalete de inanırım.