ESP nedir ? Nasıl çalışır ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GöKHaN2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: ESP nedir ? Nasıl çalışır ?

arkadaşlar ESP ile ESPplus arasındaki fark nedir? Çünkü bazı araçların özelliklerini incelediğimde sadece ESP yazıyor astra j de ise ESPplus..

diagnotics link' Alıntı:
arkadaşlar ESP ile ESPplus arasındaki fark nedir? Çünkü bazı araçların özelliklerini incelediğimde sadece ESP yazıyor astra j de ise ESPplus..

adından da anlaşılabileceği üzere; esp sisteminin geliştirilmiş versiyonu. esp de viraj durumuna göre tek tekere gönderilen fren basıncı esp plus sistemiyle viraj, yol, ve ağırlık merkezinin durumuna göre 3 tekere kadar fren basıncı uygulamayı sağlamaktadır.
esp'nin konforu azaltan sert müdahelelerinin yumuşatılmasını da içeren program. yumuşatmadan kasıt, müdahelelerin azalması değil, farkedilebilirliğinin azalması bu arada.

NewPa1n link' Alıntı:
ESP tuşuna kısa basıp çektiğinde TC (Traction control system) anti patinaj sistemini devre dışı bırakmış olursun. 5 sn boyunca basılı tutarsa ESP yi kapatmış olursun ve yol bilgisayarında ESP OFF şeklinde bir ibare çıkar.

ESP tuşuna kısa basmadan direk uzun (5s)n basarsan TCyi kapatmadan ESP yi kapatmış olursun. Açmak içinde kısa birşekilde basarsan hem ESP hemde TC açık duruma gelir, ayrıca arabayı yeniden çalıştırdığında otomatik olarak Açık durumuna geri gelir.
Belirttiğiniz gibi 5 sn bastığımızda ESP OFF mesajıyla kapanıyor. Tekrar açmak için yine 5 sn bastığımızda benim aracımda hiçbir tepki olmuyor. Mesela ESP ON şeklinde bir mesaj çıkmıyor. ESP'nin belli bir anda aktif olup olmadığını nereden anlıyoruz?

ESP'yi açarken ESP ON yazısı çıkmaz. Traction Control On çıktıysa ekranda eğer ESP de açık demektir.

ESP nin devreye girdiğini ise ekranda kayan araba ikonunun çıktığı zaman anlıyoruz.

Ben sep yi bir türlü kapatmadım,tc tusuna 5 sn basılı tuttum ,bastım bıraktım ,ekranda daha hiç esp uyarısı göremedim,sadece tc on /of oluyor .benim araba da yokum acaba  2011 enjoy plus var diye biliyorum ama

Kapatmak için basılı tutun 7 saniye sonra kapanıyor zaten uyarıda oluyor ekranda

ilker öztürk link' Alıntı:
Ben sep yi bir türlü kapatmadım,tc tusuna 5 sn basılı tuttum ,bastım bıraktım ,ekranda daha hiç esp uyarısı göremedim,sadece tc on /of oluyor .benim araba da yokum acaba  2011 enjoy plus var diye biliyorum ama
5 sn den daha uzun basmak gerekiyor. Kitapcıkta 7sn diyor.  Ayrıca karlı buzlu çamurlu zeminlerde (bazen) TC kapatılabilir. ESP yi kapatmak karlı zeminde aracın daha fazla kaymasına sebep olacaktır.
Kitapçıkta ESP için;karlı,buzlu,ıslak veya kaygan yollarda aracın sürüş performansını önemli ölçüde artırır.(sf:157)

Geri