[quote author=1423 link=topic=368.msg79338#msg79338 date=1325020688]
arkadaşlar geçen cumartesi ankaraya iyi kar yağdı.yerler de iyi kar tutmuştu.gece 2 de aldım anahtarı çıktım esp testi yapmak için. karda iyi deneme yapılıyor tavsiye ederim .
tc devredeyken: ilk patınajda esp uyarı lambası yanmıyor ama araç patınaj çekiyordu.uzun sure patinaj çekince lamba yanıyor.eğer ilk anlarda tc çalışmıyor diye şüpelenirseniz bence çalışıyor. cünkü 2.vites 40 ile sabit giderken tam gaz yapınca 60 km hızda paninaj çekiyordu.bırakınca hemen 40 kusurlu rakamlara geri dönüyor ibre. tc 'yi kapatınca 40 dan 100 e kadar ibre çıktı. ilk anda lamba yanmadı ama tc sayesinde tekerlere fren uygulandı. bence çok önemli bir sistem hele de yokuş kalkışta.
esp testinde ise kapatmaya karlı koşulda cesaret edemedim.geniş yolda birkaç dengesiz hareketler yapınca aracı dengeye getiriyor.tabi bunlara çok iyi bir direksiyon hidroliği eklenince insan mest oluyor
ayrıca fark ettim ki hafif kaymalarda ;esp viraj içi arka tekere fren uyguluyor.sert kaymalarda ise viraj dışı ön tekere fren uyguluyor.. tek eksiği 4 çekeri yok.