ESP-TC sıkıntısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan janjan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: ESP-TC sıkıntısı

ben de geçenlerde kırmızı ışıkta kimse yokken kalkışta biraz yüklendim. araç ilk başta kafasını sallayıp devir yükseldiğinde sağa doğru önünü attığı an patinaj kesilip araç olduğu yerde zamklanmış gibi kaldı. Bu esnada tc kapalıydı. Acaba diyorum esp, tc kapalı dahi olsa devreye girdiği an tc yi de çalıştırıyor mu?

eketen link' Alıntı:
ben de geçenlerde kırmızı ışıkta kimse yokken kalkışta biraz yüklendim. araç ilk başta kafasını sallayıp devir yükseldiğinde sağa doğru önünü attığı an patinaj kesilip araç olduğu yerde zamklanmış gibi kaldı. Bu esnada tc kapalıydı. Acaba diyorum esp, tc kapalı dahi olsa devreye girdiği an tc yi de çalıştırıyor mu?

Hocam,
Aslında TC de yapılan etki, ESP de yapılan etkinin çift tarafa uygulanmış hali.ESP de dönüş yönüne göre sadece ya dış ön tekere, ya da iç arka tekere anlık fren uyguluyor. TC de ise her ikisine anlık fren uyguluyor.Büyük olasılıkla aracınız düz çizgi çevresinde sağa sola burnunu döndürdü, burda da anlık olarak bir sağ bir de sol fren çok sık olarak devreye girip çıktı.Yani bu manevra sırasında ESP niz bir an için TC gibi çalışmış oldu.

Bunun dışında TC kapalı iken devreye gireceğini sanmıyorum.Bir olasılık acil durumlara ESP nin etkisini artırmak için istem dışı devreye girip çıkabilir.Çünkü ESP nin de etkili olabilmesi için lastiğin yerden reaksiyon kuvveti alabilmesi lazım, eğer patinaj yapan teker varsa belki ESP, TC şu tekerin patisini durdur, diyebilir.

astraowner link' Alıntı:
bugün servise tc ile ilgili bu çalışmama olayını sordum sistemin her müdahele de ışık yakmadığını söyledi ve patinaja müsade ediyormuş yani direk müdale etmiyormuş bende öyle düşünüyordum zaten ve haklı çıktım

Bugün ben de ışıklarda yokuş yukarı biraz sert bir kalkış yaptım ve bende de TC devreye girdi, direksiyondaki titreşimden açıkça hissettim ama ekranda ışığım yanmadı.

Acaba diyorum esp, tc kapalı dahi olsa devreye girdiği an tc yi de çalıştırıyor mu?

Bana servisten söylendiği kadarıyla biz esp ve tc'yi kapattığımızda sistem aracımızı biraz daha serbest kullanmamıza olanak sağlıyormuş, ama daha tehlikeli bir durum algıladığında kapalı dahi olsa sürüş güvenliği açısından otomatik olarak devreye giriyormuş.

vehicle_dynamics link' Alıntı:
[quote author=eketen link=topic=2478.msg51138#msg51138 date=1318616722]

Hocam,
Aslında TC de yapılan etki, ESP de yapılan etkinin çift tarafa uygulanmış hali.ESP de dönüş yönüne göre sadece ya dış ön tekere, ya da iç arka tekere anlık fren uyguluyor. TC de ise her ikisine anlık fren uyguluyor.Büyük olasılıkla aracınız düz çizgi çevresinde sağa sola burnunu döndürdü, burda da anlık olarak bir sağ bir de sol fren çok sık olarak devreye girip çıktı.Yani bu manevra sırasında ESP niz bir an için TC gibi çalışmış oldu.

Bunun dışında TC kapalı iken devreye gireceğini sanmıyorum.Bir olasılık acil durumlara ESP nin etkisini artırmak için istem dışı devreye girip çıkabilir.Çünkü ESP nin de etkili olabilmesi için lastiğin yerden reaksiyon kuvveti alabilmesi lazım, eğer patinaj yapan teker varsa belki ESP, TC şu tekerin patisini durdur, diyebilir.
[/quote]

Sn Anıl araç dediğiniz gibi bir sağ bir sol yaparken ne gaz kesildi ne de lastiklerin patinajı (aşırı bir açılma yok direksiyona da hafif kontra veriyorum bu arada). Lakin devir yükselince tabi bu arada hafifte olsa araç ilerliyor birden ön kısmı sağa doğru oldukça açıldı şiddetli şekilde İşte o an birisi buraya kadar kardeşim hop bakalım dedi resmen.

MeRt link' Alıntı:
Acaba diyorum esp, tc kapalı dahi olsa devreye girdiği an tc yi de çalıştırıyor mu?

Bana servisten söylendiği kadarıyla biz esp ve tc'yi kapattığımızda sistem aracımızı biraz daha serbest kullanmamıza olanak sağlıyormuş, ama daha tehlikeli bir durum algıladığında kapalı dahi olsa sürüş güvenliği açısından otomatik olarak devreye giriyormuş.

Ben de bu şekilde düşünüyorum. Zınk diye kesti herşeyi. Ama gerçekten ön kısım daldı sağ tarafa, eğer yanımda biri olsa aklı giderdi, o kadar beklemiyordum.

aynen dediginiz gibi ESP  yi kapatsanız dahi araç ciddi kaymalarda ESP tekrar devreye giriyor.Kendim denedim aynen bu şekilde oldu. TC olayı hakkında pek deneyimim olmadı

Geçen gün  çamura saplanmıştım Araç sürekli patinajda haliyle --Tc yi kapattığımda aracın devir saati 5000-6000lere çıkıyordu.Tc devrede iken ne kadar basarsan bas devir 1500-2000 i geçmiyordu.Yani araç 1500-200 devire kadar patinaj  yapıyor.

Geri