Fan Klima çalışımıyor anlayanlar bakabilrmi

mustafasadık

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
10 Nis 2012
Mesajlar
199
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Astra 2006 H aracım var
1 ay kadardır binmiyordum. akşam klimayı açmak istedim. 1,2,3. konumlarda fan açılmadıgını farkettim yani üflemiyor soğutma anlamında söylemiyorum. fanlar hiç üflemiyor deliklerden hiç hava gelmiyor.
4. konuma alınca fanda klimalarda çalıştı içerisi buz gibi ancak 1.2 dakika sonra okadar soğuk oldugu için kapatmak durumdan klaıyorum yani 1.2.3 konumda fanlar neden devreye girmiyor olabilir. stop ettim felan tekrar çalışıtırdım ama bi türlü çalışmadı.
 
Son düzenleme:
hocam bence önce bir klimacıya, sonra bir oto elektrikçisine baktırtın bu işten anlayan..
geçen sene bende de olmuştu ama bende hiç bir kademe üflemiyordu hiç çalışmıyor gibiydi...
Klimacı bizlik değil dedi elektrikçiye gönderdi, elektrikçi torpidoyu söktü, klima fan motorunu çıkardı, bir kaç işlem yaptı çalıştı... 50 TL ye hallettirmiştim geçen yaz... klima giderini de kontrol ettirin... bende ayağıma su damlamıştı pedalın üzerinden...
 
fan rezistansından yapma ihtimali yüksek, fan motorunun üzerinde rezistans var, devresinde sorun oluyor genelde, tamir edilebilir belki, olmazsa yenisi takılır...
 
tamam arkadşlar ustanın yolu gözüktü yani. baktıracağım yanıtlarınız için teşekkür ederim umarım çok fazla pahalı bşiey değildir.
 
Geçmiş olsun sonucunu ve maliyetini tekrardan yazarsan bilgilenmiş oluruz merak ediyorum...
 
Ben de de ayni sorun (yani fan hizini ayarlayan dugmenin sadece 4 de calisir hale gelmesi) basima gelmisti.

Bu forumdaki arkadaslar fan anahtarin resistans diotunun yanmis oldugunu, anahtar degisirse (60+20 TL) veya diotun bypass edilmesi ile (20 TL) halledilebilecegini soylemisti.

Ben de diotu bypass ettirdim..
Astra G lerde Torpido gozu sokulup arkasindan cikiyor bu anahtar.
 
Geri
Üst