Far Sensörüm arızalı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan japcann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

japcann

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaslar 2012 model opel astra cosmo aracım var. arac güneş görse dahi bazen farları otomatik olarak söndürmüyor. Emin olamadım aynı aracın sport modeli arkadasımda var yan yana durdurduk aksam 5 gibi güneş daha batmamıştı aracları uzaktan kumandası ile actık sportun farları yanmadı ama benim aracın farları yandı acaba problem nedir? bu arada arkadaslar arabamın camı temiz hatta daha yeni yıkadım arabamı hem de özene bezene az once aracımın karsısına gecip uzaktan kumanda ile actım güneş arabanın arka tarafından vuruyordu sensörler hemen farları actı arabayı calıstırdım yine farlar sonmedi ancak arabayı güneşe çevirdim farlar bir süre sonra söndü. bu arada sensörler aracın ön camında araba yine güneşe dönükken sensörlerin üstünü bir bez ile kapattım farlar yandı :S benim canımı sıkan şu saat 15:00 ve güneş heryeri aydınlatıyor. aracım güneşi karşıdan almasa bile farları yakmaması lazım.. bu arada arkadasımın arabasını(opel astra sport) test ettim araba güneşe arkası dönük olmasına ragmen gündüz aydınlıgını farkediyor ve farları yakmıyor

Ynt: Far Sensörüm arızalı mı?

Adı üzerinde akıllı far sistemi sport bir aracın far sisteminden daha komplike bir çalışma prensibi olmalı bahsettiğiniz durumlar çok rahatsız edici düzeyde ise servise bir danışın.

Benim düşüncem otomatik far sensörünün bir setup ayarı var ve bu ayar her araçta farklı gibi... Ama kesin olan bişey var hassasiyet ayarının gözden geçirilmesi gerekli. Tunele giriyorum tık yok, tam ortada yanıyor yada çıkıyorum yanıyor sönüyor Astra gibi bir araca yakışmıyor bence ama çözümsüz değildir bir ayara bakar.

Bu her araçta ayrı olamaz fabrikada kontroller standart şekilde yapılır ve her araçta aynı olmak zorundadır.

Benimki de pek kafasına göre takılıyor, aklına esince yanar, tepesi atar sönmez. Temmuz ayında öğlen 2'de sırf üzerine güneş dik açıyla düşmüyor diye farlarını açar, yapar böyle şeyler. ((:

GNSpower link' Alıntı:
Benimki de pek kafasına göre takılıyor, aklına esince yanar, tepesi atar sönmez. Temmuz ayında öğlen 2'de sırf üzerine güneş dik açıyla düşmüyor diye farlarını açar, yapar böyle şeyler. ((:

Yani bu far sensörü İzmirde de gün içinde çat diye yanıyorsa sıkıntı var derim ben :)) Acaba merak ettim Kutuplarda mı ayar yapıyorlar 6 ay gündüz olan döneme denk getirip, ayarlayıp gönderiyorlar bunları :D

GNSpower link' Alıntı:

Doğan sordunmu hiç belki bir sıkıntısı var biraz ılımlı davran herkesin hayatında böyle inişli çıkışlı dönemler olur.  011zaa

ulkm link' Alıntı:
Yani bu far sensörü İzmirde de gün içinde çat diye yanıyorsa sıkıntı var derim ben :)) Acaba merak ettim Kutuplarda mı ayar yapıyorlar 6 ay gündüz olan döneme denk getirip, ayarlayıp gönderiyorlar bunları :D

Abi bence bunu ayarlıyorlar Almanya'da; tabii sabi güneş neyin bilmiyor, görmüyor. Ondan sonra buraya gelince kafası karışıyor. ((:

DERSİMLİ link' Alıntı:
Doğan sordunmu hiç belki bir sıkıntısı var biraz ılımlı davran herkesin hayatında böyle inişli çıkışlı dönemler olur.  011zaa

Sormaz olur muyum hiç. Cevap hep Fuel Level Low! ((:

GNSpower link' Alıntı:
Abi bence bunu ayarlıyorlar Almanya'da; tabii sabi güneş neyin bilmiyor, görmüyor. Ondan sonra buraya gelince kafası karışıyor. ((:

Sormaz olur muyum hiç. Cevap hep Fuel Level Low! ((:

Bak bu doğru, Hans güneş mi görmüş ki güneşle çalışan bir sensörü ayarlasın :)

Anlamadıgım su arkadaslar aynı arabanın sportu ile cosmosu arasında sensör farkıda mı var? biri aynı vakit farları yakarken digeri yakmıyor .. bu arada dogan bey sizin aracınızda mı cosmo

Geri