Far yikama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan HSG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HSG

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
2007 Astra Enjoy aracım var.. mercekli far aldım.. (herşey iyi güzel) yağmurlu günlerde camur geldiginde görüşü engelliyor ayrıcada muanede mercekli farlı araçlarda far yıkamayı zorunlu kılıyorlarmış..

Cosmolarda bu olay mevcut sanırsam.. bizim kine sonradan yapabilirmiyiz acaba?

Vectra C , yeni mondeo vb. birçok araçta mercekli far bulunmasına rağmen full versiyon haricinde hiç birinde far yıkama yok. Nasıl zorunluymuş onu anlamadım ?

babamın yalancısıyım :) ama geçen istanbul içi 40km yol yaptım farlar camur içindeydi hep.. muane yi pek sallamıyorumda ihtiyac var böyle bişeye..

Evet haklısın özellikle kışın gerekli birşey benimde far yıkama kapakları kapanmıyor hep 1-2 cm dışarda kalıyor çok sinir oluyorm 2 kere değiştiler ama klasik bir problemmiş çözüm bulamıyorlar bir türlü.

mercekli farlarda yıkama zorunluğu yok dünyada geçerli bir kurala göre fabrikasyon xenon far olan araçlarda far yıkama zorunluğu vardır. benim gördüğüm kadarıylada tüm fabrikasyon xenonlu araçlarda zaten hem mercek + far yıkama var

bi-xenon mercekli farlarda far yıkama zorunluluğu var.halojen merceklerde öyle bir durum yok.şöyle söyleyeyim.oldukça maliyetli.mekanizma+tampon+işçilik diye biliyorum en ucuz şekilde:D

orijinal olarak xenon farli araclarda zaten direk mevcut mecburi. yani arabanin orijinal xenonu varsa yikayicisi da var model yili fark etmiyor ama sonradan takma xenon lara burada far yikayici mecburi Türkiyede bilmiyorum..

bende var ama bi işe yaradığını görmedim kayseri gibi yerde. Bnece istanbulda hiç gerek olmaz:)

huseyın yapma allah aşkına el eline mendili , sür iki fara yoluna devam et. far yıkama dediğin şey fara su püskürtmekten başka bi işe yaramaz

Çok masraflı bir işlem bana göre, pekte gerek yok. Ama illa ki olsun istiyorsan, arkadan kazalı bir astra elegance bulup onun ön tamponu kendi aracına takacaksın, ayrıca cam suyu hazneni de değiştirmen gerekecek. Pahalı ama en temiz işlem bu bana göre

Geri