Farkında olmadan Km düşürülmüş araç aldım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bavik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
baya dikkatli olmak gerekiyormuş bunu öğrendim ama servisler de bu konuda birşey demiyor bugun opis e gittim aracı da orada göstermiştim motor beyni veya herhangi bir yerden km teyidi yapmak istiyorum dedim servis danışmadaki bayan biz bunu göremiyoruz sadece servis e bakım a girdi ise o zaman alınan km leri kontrol ediyoruz dedi çok şaşırdım ya bizde usta kalmamış bunu yapıp kontrol edicek yada kimse artık ugraşmak istemiyor.

benim aracım astra g. kendi aracımda oluyormu bilmiyorum ama bir konuda astra h için km bilgisi öğrenme ile ilgili bir konu vardı. servis aracı cihaza bağladı mı odometre değerini görebiliyor. siz aracı orda gösterdiğiniz için sıkıntı cıkartmamanız için bakmamış olabilirler yada gerçekten görevli bayan bilmiyor. arıza ışıgı arada yanıp kendi kendine sönüyor diyip bilgisayara bağlatın. ustaya odometre değerini öğrenebilirmiyim diye sorun büyük ihtimalle söyleyecektir. km bilgisine bakamayacağını söylerse ışık şimdi yanmıyor zaten sonra yanınca gelirim diyip ayrılın. (ben olsam öyle yapardım :))

ilgili konu
http://www.opelim.net/forums/teknik-servis/89133-kilometre-dusurme.html

benim aracım astra g. kendi aracımda oluyormu bilmiyorum ama bir konuda astra h için km bilgisi öğrenme ile ilgili bir konu vardı. servis aracı cihaza bağladı mı odometre değerini görebiliyor. siz aracı orda gösterdiğiniz için sıkıntı cıkartmamanız için bakmamış olabilirler yada gerçekten görevli bayan bilmiyor. arıza ışıgı arada yanıp kendi kendine sönüyor diyip bilgisayara bağlatın. ustaya odometre değerini öğrenebilirmiyim diye sorun büyük ihtimalle söyleyecektir. km bilgisine bakamayacağını söylerse ışık şimdi yanmıyor zaten sonra yanınca gelirim diyip ayrılın. (ben olsam öyle yapardım :))

ilgili konu
http://www.opelim.net/forums/teknik-servis/89133-kilometre-dusurme.html

:bir: bunu da deneyim yarın giderim farklı bir opis şubesine :) Teşekkürler

Millet üçkağıtçı olmuş bu nedir anlamadım. Bugün op-com cihazı aldım. En çok merak ettiğim km idi. Bilgisayarımla bağladım orjinal km baktım bakmaz olaydım. O op-com cihazını almaz olaydım. 50.000 km ye yakın düşürmüşler. 174000'deki aracımın orjinal km'si 220000. Yazıklar olsun. İnsanlık gerçekten ölmüş, sırf bu olayla değil hayatta birçok acı tecrübeyle bunu söylüyorum. Yazıklar olsun, haram olsun verdiğim para bu işi yapana. Kim yaptı bilmiyorum ama bayağı el değişmiş araç bunu da sonradan öğrendim. İnsanlar bu araçları almak için borca giriyor, harca giriyor, buluyor, buuşturuyor sonuç hüsran. Ben ki araba konusunda titiz insan 2 kat üzülüyorum. O km'yi 50000 aldıda ne oldu şimdi. Umarım zengin olmuştur. Ama Allah'ın adaleti şaşmaz bu yaptığı elbet çıkar. Aldığım kişi astsubay'dı oda arkadaşından almış artık kim ne halt yedi bilmiyorum. Onlar mı yoksa önceki sahipleri mi? Allah'ından bulsunlar.

Geçmiş olsun, opcoma da güvenmeyin ayrıca onda da düşürenler olduğu söyleniyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geçmiş olsun, opcoma da güvenmeyin ayrıca onda da düşürenler olduğu söyleniyor

Sent from my iPhone using Tapatalk

Op-com ile düşürülüyormuş biliyorum. Ama gerçek değerini gösteriyor op-com. Gerçek değer malesef 220000. Ben şimdi km yi Gerçek değere yükseltebilir miyim acaba?

Op-com ile düşürülüyormuş biliyorum. Ama gerçek değerini gösteriyor op-com. Gerçek değer malesef 220000. Ben şimdi km yi Gerçek değere yükseltebilir miyim acaba?

O gerçek dediğiniz de düşürülebiliniyor demek istemiştim, araç alırken pek güvenmeyin opcom doğru ise doğrudur değil yani.

Doğru km nasıl öğreneceğiz? Odometre değerinden okudum bu km değerini. Yükseltebilir miyim acaba?

opcom ile sadece odoyu yükseltip düşürebilirsiniz. Diğerlerini hayır. Ama bazı Astra H larda sadece 1 kez değiştirilebilinir diye uyarı veriyor, onlara denemedim.

opcom ile sadece odoyu yükseltip düşürebilirsiniz. Diğerlerini hayır. Ama bazı Astra H larda sadece 1 kez değiştirilebilinir diye uyarı veriyor, onlara denemedim.

Emre bana biraz anlatsana. Odometre gercek değer değil mi? Gerçek km opcom ile görülüyor mu? Nereden bakabilirim?

Geri