farlar çok kör yanıyor

yeruçağı

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar aracım opel vectra 98 cd 2.0 . Farlar çok kısık gece çok zor kullanılıyor. aküyü daha yeni aldım ama yeşil ışık yanmıyor. fakat akü lambasıda herhangi bi arıza vermiyor neden olabilir.

Makyajlı far takarak, görünümü arttırabilirsiniz, öyle ise de, eski farı temizletebilirsiniz.

Elektirik bağlantısını kontrol etmekte fayda var, soketler oksitlenmiş olabilir, şaşe bağlantısı zayıf olabilir, farlar kirli olabilir, aracın farları yan sanayi olabilir, ayna kısmı ararmış olabilir. Geçici bir tedbir olarak araya role konabilir.

c

konjektör de yada kmürde problem olabilir mi

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 08:58 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 08:55 ----------

peki bu sorunu hallettikten sonra sis farları dahil hepsini xenon far yapsam bana maliyeti ne olur normal kalitede.

konjektör de yada kmürde problem olabilir mi

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 08:58 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 08:55 ----------

peki bu sorunu hallettikten sonra sis farları dahil hepsini xenon far yapsam bana maliyeti ne olur normal kalitede.

Rölantide gaz verdiğinde farlarda parlama oluyorsa dinamonun bakımını yaptırman gerekir.

Çakma xenon olayına form olarak sıcak bakmıyoruz, zira çakma xenonlar karşıdan gelen veya önünüzde giden araç sürücülerinin gözlerini yoruyor, bu durum da sürüş güvenliğini olumsuz yönde etkiliyor.

Eski tip parabolic (desenli camlar) ne yazik ki aydınlatma olarak çok zayıf oluyor. Bende eski aracım olan Tigra'dan biliyorum o kadar ayar yaptırmama rağmen kör gibi geziyordum. Merceksiz farlar da xenon tavsiye etmem. Onun yerine öncelikle far ayarlarınızı kontrol ettirin , far ampullerini yeni çıkan daha fazla aydınlatma iddiası ile satılan kaliteli ampullerle değiştirin (100 watt olanlar değil). Ucuz diye dandik ampul almayın. Birde genelde opellerde pek sararma olmasa da sararma varsa oto yıkamacılara gidip güzelce bir temizletin. Hala düzelme yoksa gerekiyorsa ya farlar yenilenecek yada öyle kalacak.

Önceki aracımda(Tigra ve klasik tip cam farlı) aynı sorundan muzdariptim ve oto elektrikçi kontrol sonrası far ampüllerinin iyi olmadığını yani zayıf olduğunu söyledi. Sonra markalı(sanırım philips idi) ampüllerle değiştirdi ve aydınlık daha iyi oldu(en azından öncekinden farkettirdi). O zaman(5 sene önce) 1 çift ampüle 35 TL vermiştim.

cvb

arkadaşlar bugün gösterdim arabayı. kaçak varmı diye kontrol ettik kaçak çıkmadı fakat şarj dinamosunda zayıflık varmış. sökülüp bakım yapılacak aküde yeşil yandı yani şarj ediyor fakat zayıf kalıyor sökünce sadece temizlenip yeniden mi takılıyor bilgisi olan varmı maliyeti ne olur. Bunu hallettikten sonrada ampülleri kalitelilerle değiştireceğim far ayarı yaptıracağım.

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 19:51 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 19:48 ----------

Rölantide gaz verdiğinde farlarda parlama oluyorsa dinamonun bakımını yaptırman gerekir.

Çakma xenon olayına form olarak sıcak bakmıyoruz, zira çakma xenonlar karşıdan gelen veya önünüzde giden araç sürücülerinin gözlerini yoruyor, bu durum da sürüş güvenliğini olumsuz yönde etkiliyor.

gaz verince de belli bi parlaklık olmuyor ama sinyal verince göstergelerde bi titreme solukluk oluyor.

Geri