fren balataları ne kadar sürede alışır ?

fren pedalı mesafesi uzun ise tam tutmadığının hissine kapılıyorsan zaten el frenide tutmuyorsa arka frende sorun vardır. ya ayarı yada torna ile çapı büyük kampanaya yeni papuç (arka balatalar) tam gövdesi ile basmıyordur.şimdi ustan nasıl iş yaptı bilmiyorum.Hidrolik yağını değişse daha iyi idi.usta usta olsa zaten işlemi yaparken onuda değişirdi ayrı bir işlem yaptırmamak için,yani işini tam yapması gerekirdi

Bu arada şunu belirteyim bilginiz olsun hepinizin,
İKİNCİ BALATA DEĞİŞİMİNDE MUTLAKA DİSK DE DEĞİŞMELİDİR
boşuna hem riske girmeyin hemde iki işçilikle uğraşmayın

cevaplar için teşekkür ederim. biraz daha kullanıp ona göre hava aldırma ,ayar yaptırma gibi işlemleri yaptırırım.
frenlerde tutmama gibi bir durum yok ama sanırım dört balatayıda yenileyince çok değişiklik olacak diye beklememden ötürü zayıfmış gibi geldi.

cevaplar için teşekkür ederim. biraz daha kullanıp ona göre hava aldırma ,ayar yaptırma gibi işlemleri yaptırırım.
frenlerde tutmama gibi bir durum yok ama sanırım dört balatayıda yenileyince çok değişiklik olacak diye beklememden ötürü zayıfmış gibi geldi.

Alışma zamanı gelene kadar çok zayıf olacağı kesin aman ha aman dikkat yakın takipten filan kaçın daha öncede söyledim. Durmaz... alışma işini biraz hızlandırmak istersen boş yolda ara ara ayağını fren pedalının üzerine koy ;)

Alışma zamanı gelene kadar çok zayıf olacağı kesin aman ha aman dikkat yakın takipten filan kaçın daha öncede söyledim. Durmaz... alışma işini biraz hızlandırmak istersen boş yolda ara ara ayağını fren pedalının üzerine koy ;)

vitesle komresyona bindirerek indiğim bayırlarda bir üst vitesle aracı kompresyona bindirmeden ve devamlı frenle iniyorum :)

Şu var ki normalde araç dedim gibi 30 bilemedin 50 km sonra frenler kendine gelmesi gerek. Biraz daha bekle bakalım durum ne olacak? Benim araçta ön disk balata ile arka balata kampana ile birlikte değişti sadece 30-50 km sonra frenler kendine geldi dokunduğum an anında kapanıyor araç.

an itibariyle balataları taktırmamın üzerinden 350 km geçti.
forumda daha sonradan konu ile ilgili bilgi arayan olur diye yazıyorum : balatalar 250 km den sonra alıştı. şuanda eskisinden katbekat iyi durumdalar. frene bastığım gibi tepki başlıyor,el freni de dik bayırlarda bile aracı sağlam bir şekilde tutuyor.

an itibariyle balataları taktırmamın üzerinden 350 km geçti.
forumda daha sonradan konu ile ilgili bilgi arayan olur diye yazıyorum : balatalar 250 km den sonra alıştı. şuanda eskisinden katbekat iyi durumdalar. frene bastığım gibi tepki başlıyor,el freni de dik bayırlarda bile aracı sağlam bir şekilde tutuyor.

Hayırlı olsun ama gerçekten bir balatanın alışması için aradan geçen 250 KM az değil.

Hayırlı olsun ama gerçekten bir balatanın alışması için aradan geçen 250 KM az değil.
disk ve kampanaları balatalarla birlikte değiştirseydim 40-50 km de alışırdı sanırım ama tornalattığım için süre uzadı malesef.

disk ve kampanaları balatalarla birlikte değiştirseydim 40-50 km de alışırdı sanırım ama tornalattığım için süre uzadı malesef.

Sağlık olsun Hakan önemli olan senin isteklerine cevap verecek duruma geldi ise ne mutlu ;)

Geri