Fren disk sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan salihcaglayan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Fren disk sorunu

sn Oydelee
teşekkürler fotolar için, iyi kimse görmemiş fotoğraf çekerken :D
resimdede görüldüğü üzere yukarıdan aşağıya doğru çizik mevcut, ancak çok derin bir çizik gibi görünmüyor
ancak frenleme yaparken bashettiğiniz üzere direksiyonda titreme hissediliyordur

disk üzerindeki enine devam eden halkalar normal sanırım değilmi o çizikler frenle doğal olarak oluşuyordur hepimizde bende merak ettim bakıcam arabama..

sokaktaki diğer araçlara da baktım çaktırmadan diğer araçlarda da vardı bu kadar çizikler doğal sanırım ve sarsıntının sebebi de büyük ihtimalle disklerin eğriliğinden olabilir.diskler değiştikten sonra yorumumu yazarım.bidahaki haftasonuna gelir denildi bakalım.

salih bey peki o çizikler doğal mı?sanırım siz değişim yaptırdınız sizin disklerinizde böyle çizikler var mı hafifte olsa? Ayrıca üstüne gitmeme gerek kalmadı değişimi yapacaklar disk siparişlerini vermişler.

Şmidi normalde o çizikler zamnla (120-130binde değişirmiş) olurmuş ama bu birazda kullanımla alakalıymıs. Çok sert frenler yaparmısnız bilmem ama bn yapıyordum birde aracı hep diskler sıcakken yıkadım.

çok sert fren yapmam sadece son zamanlarda biraz deneme amaçlı yaptım belki de bu çiziklerde o sırada oldu ve birkezde diskler sıcakken yıkattım.değişsinler bakalım titreme olacak mı kontrol edecem.

Benimkiler değişti şu ara memnunum sert frenlerdende kaçınıyorum. Sanırım bu sefer daha uzun dayanıcak diskler.

Diskin yamulması aracın Diski sıcakken yapılan yıkamadan kaynaklanıyor veya Disk sıcaken yoldaki su biriintisinede hızlı girilmiş olabilir.
Resimdeki ciziklerde normal benim aracımda da aynısı var.
Opelin sucu yok bu konuda normalde kullanıcı hatası Diskin yamulması.. garantiden değişim yapılıyor sanırım buda müşteri memnuniyeti adı altında bir değişim olarak değerlendiriyorum.

arkadaşlar enine çizikler normal tüm araçlarda var ama sanırım boyuna olan çiizkler ve yamukluklar sorun oluyor

enine çizikler bende de var o normala zaten, resimde sn.oydeleenin aracında dikine hafif bir çizik vardı
ondan dolayı sanırım direksiyonda titreme vardı

Geri