Fren Mesafeleri 100- 0 ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emree2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Fren Mesafeleri 100- 0 ?

ben frenlerden çok memnunum.bastım mı duruyor desem yeri.adaptive brake system testi yaparken memnun kaldım

Burock3427 link' Alıntı:
Bence sorun fren pedalının hissiz gibi hisettirmesi ama bir kaç panik frende çok sağlam durduğuna şahit oldum aracın. Bir keresinde 120 ile giderken Kavacıktan 2.köprü inişte önüm bir anda karıştı araba sakız gibi yapıştı asfalta. Lastikler Turanza. Arkamda C180 olmayıp başka bir araç olsaydı büyük ihtimal kardeş olurduk. Kısacası fren kabiliyeti iyi ama pedal hissi kötü alışana kadar.

Evet kesinlikle katılıyorum, frene yavaş yavaş basıldığında sanki ilk başlarında biraz boşluk var gibi. Ancak panik frende ben de çok memnun kalmıştım performansından.
Çift yönlü cadde üzerinde yaklaşık 40km hızla gidiyordum, sağ tarafta arabalar park etmiş durumda ve cadde çok geniş bir cadde değil, sadece çift yön trafiğin akacağı kadar genişlik var. Sağ taraftaki park etmiş arabalardan birisinin kapısı "ZINK" diye açıldı. Kaçabileceğim yer yok çift yön cadde ve karşıdan da gayet araçlar geliyor abandım frene ve araç resmen yere yapıştı. Daha yüksek hızlarda performansı nasıldır bilemiyorum henüz deneme şansım olmadı

Fren mesafesi ile ilgili o an ki koşullar önemli bence;
Birincisi hangi marka lastik kullanılıyor bu konu çok önemli gerçekten büyük farklar oluyor
İkincisi hava koşulları
Üçüncüsü ne yoğunlukda fren pedalına baskı yapıyoruz

1 hafta önce renault fluance markalı araca arkadan çarptım şükür zarar yoktu fark ettiğimde çok geçti frenede abandım belki fren etkisi ile birşey olmadı ama fabrıka çıkışlı lastikleri tam bir ucube asla güvenmiyorum lastiklere en kısa zamanda değiştireceğim araç her ne kadar salınım özelliklerini absorbe etsede her ne kadar arabada güvenlik sistemleri olsada araç teker üstünde gidiyor bir yerde güvenlik sistemlerinin etkisini yok ediyor .

Öeta® link' Alıntı:
Fren mesafesi ile ilgili o an ki koşullar önemli bence;
Birincisi hangi marka lastik kullanılıyor bu konu çok önemli gerçekten büyük farklar oluyor
İkincisi hava koşulları
֜çüncüsü ne yoğunlukda fren pedalına baskı yapıyoruz

1 hafta önce renault fluance markalı araca arkadan çarptım şükür zarar yoktu fark ettiğimde çok geçti frenede abandım belki fren etkisi ile birşey olmadı ama fabrıka çıkışlı lastikleri tam bir ucube asla güvenmiyorum lastiklere en kısa zamanda değiştireceğim araç her ne kadar salınım özelliklerini absorbe etsede her ne kadar arabada güvenlik sistemleri olsada araç teker üstünde gidiyor bir yerde güvenlik sistemlerinin etkisini yok ediyor .

Geçmiş olsun, zarar olmaması sevindirici  bravoo Aracınızda lastiklerin markası-modeli ne acaba?

geçen şehir içi trafikte 40-50km hızla ilerlerken önümdeki motorlu aniden durdu motor olduğundan arada 7-8 mt vardı sollayıp geçmeye hazırlanıyordum herif zınk diye durdu bende frene asıldım anında durdum arkamda şahin vardı acı acı fren sesi çıkarttığını duydum ahanda arabalar kardeş oldu derken 2-3 santim mesafe kala durdu neyse ben kenara çektim delikanlının biri kullanıyordu herkesde bmw yok zınk diye dursun ne diye aniden durdun dedi bende mesafe bırak sende dedim genç araya 18 tekerli tır girerdi daha ne mesafesi olacak dedi :) şunu anladım ki iyi lastik le bizim araçlar yola zamk sürülmüş gibi dura biliyor :)

benim lastikler hankook mudur nedir.başta beğenmemiştim ama fren testinde çok memnun kaldım.uefa ve şampiyonlar ligi sponsoru olmuş ayrıca.reklam da yapıyor çakallar :D

chiv link' Alıntı:
Geçmiş olsun, zarar olmaması sevindirici  bravoo Aracınızda lastiklerin markası-modeli ne acaba?

Aracım 1.4 T  astra tekerlekleride fabrıkasyon hankook 50 bin TL gibi hatrı sayılır bır para veriyoruz çıkan lastikler böyle oluyor .Birde  aracın süspansiyonu ne kadar iyi olursa olsun lastikler darbe hissini azaltıp çoğaltabiliyor ki bu tekerler tam bir işkenceye çevirebiliyor yolculuğu.

Öeta® link' Alıntı:
Aracım 1.4 T  astra tekerlekleride fabrıkasyon hankook 50 bin TL gibi hatrı sayılır bır para veriyoruz çıkan lastikler böyle oluyor .Birde  aracın süspansiyonu ne kadar iyi olursa olsun lastikler darbe hissini azaltıp çoğaltabiliyor ki bu tekerler tam bir işkenceye çevirebiliyor yolculuğu.

Teşekkürler bilgi için, benim aracımdakiler Bridgestone Turanza ER300 gayet memnunum. Hankook da kaliteli bir marka diye biliyorum, yol şartları belki biraz da etken olmuş olabilir.

chiv link' Alıntı:
Teşekkürler bilgi için, benim aracımdakiler Bridgestone Turanza ER300 gayet memnunum. Hankook da kaliteli bir marka diye biliyorum, yol şartları belki biraz da etken olmuş olabilir.

Bridgestone,Michlen markaları varken 50-100 TL için ucuz yollu tekere gitmek istemiyorum ki şu var yıllarını bu işe vermiş markalardan bahsediyoruz milyon dolarlık test fabrikalarında yoğun hava koşullarını bire bir var eden sistemlerden çıkıp gelen lastiklerle ne yidüğü belirsiz lastik arasında muhakkak fark vardır.

Bende Bridgestone yada Michlen almayı düşünüyorum.
Kış lastiklerim Michlen Alpin'di çok memnun kaldım fakat yaz lastikleri için biraz kararsız kaldım  032questn

chiv link' Alıntı:

Benim aracımdakilerde Turanza ancak ben pek memnun değilim, seneye değiştirmeyi düşünüyorum. Sanki bana kızaklaması fazla gibi geldi. Diğer aracımda continental var sanki daha ii geldi bana. Ancak diğer araç corsa bundan fark edermi bilemiyorum.

İyi forumlar...

Geri