Fren pedalina basinca fis sesi geliyor.

bana güven ben fren ustasıyım.

fren ustayım demişsiniz ama arızalı servo ile karşılaşmamışsınız henüz sanırım..

arkadaşın burda yazdıklarından yola çıkarak bu kadar yoğun vakum sesi servonun arızalı olduğunu akla getirir..

ama sadece frene dokunduğunuzda hafifçe bir fıs şeklinde ses varsa sizin dediğiniz gibidir..ki sıfır acentadan aldığınız araçta bile bu ses vardır..

burda tarifi yapan arkadaşın sesi abartması sözkonusu sanırım..

benim bildigim kadari ile anafren kutusunda kontrol vanasi kacirir ise bu sesi yapar....

motoru ışıkla incelerken ampul westinghouse hortumuna değmiş ve yanıp delinmiş

aracı alır almaz sesi farkettik fıs mıdır tısmıdır ne derseniz artık, ucuz bi hortumdu zaten servis karşıladı ücretini.

motoru ışıkla incelerken ampul westinghouse hortumuna değmiş ve yanıp delinmiş

aracı alır almaz sesi farkettik fıs mıdır tısmıdır ne derseniz artık, ucuz bi hortumdu zaten servis karşıladı ücretini.

bu hortum benim dedigim sert plastik degilmi??? icinde ventil var... kusura bakma türkcesini tam bilmiyorum yukarida yazdigim cünkü sesi o ventil (vana)bozuksa veya senin dedigin gibi boru yanik veya kacirirsa yapar...

mücahit bey 2001 otm editionum var frenleri çok sert arkadaşımın 2008 hunday erası var fren pedalı çok yumuşak ve çok hassas opelde frene bastığımız gibi hundaide fren yapsak arabanın burnu yere gelecek kadar acaba gariplik bizim araçtamı var tşk.

hundaı lerin ve bütün araçların fren mekanizmaları farklıdır. öyle tokununca camdan cıkararak fren yapılır her araça ama herşeyin bi ölcümü var her aracın kendine öz süspansiyon sistemi var opellerin süspansiyonu sertdir. pıstıramazsın o şekilde. ama frenler hassas halle getirile bilir belli bir ölcüde tabiikii. fazlasını yaparsan yağışlı ve karlı havada sakıncalı olur.

fren ustayım demişsiniz ama arızalı servo ile karşılaşmamışsınız henüz sanırım..
ben hayatımı adadım bu mesleğe kardeş. servo olayını aştık artık
hakaret gibi algıladım bu lafını.

Son düzenleme:
fren ustayım demişsiniz ama arızalı servo ile karşılaşmamışsınız henüz sanırım..]

asla,yanlış düşünmüş ve yorumlamışsınız,herkesin fikrine ve mesleğine saygım vardır..

sadece arkadaşın aşırı bir sesden bahsettiğini okudum ve servo kaçırması
olarak yorumladım..

servonun diyaframının delinmesi halinde böyle bir ses çıkarabileceğini sizde biliyor olmalısınız..

arkadaşın burda yazdıklarından yola çıkarak bu kadar yoğun vakum sesi servonun arızalı olduğunu akla getirir..

ama sadece frene dokunduğunuzda hafifçe bir fıs şeklinde ses varsa sizin dediğiniz gibidir..ki sıfır acentadan aldığınız araçta bile bu ses vardır..

burda tarifi yapan arkadaşın sesi abartması sözkonusu sanırım..

asla,yanlış düşünmüş ve yorumlamışsınız,herkesin fikrine ve mesleğine saygım vardır..

sadece arkadaşın aşırı bir sesden bahsettiğini okudum ve servo kaçırması
olarak yorumladım..

servonun diyaframının delinmesi halinde böyle bir ses çıkarabileceğini sizde biliyor olmalısınız..

diyaframın deliğindiğinde evet aşırı bir ses çıkarır ama
diyafram patlak olsa frene basılı tutunca fııısss sesi hiç susmaz devamlı hava kacırır kardeş
neyse olayı abartmaya gerek yook saygılar

Bu ses benimde dikkatimi çekmiş götürüp servise sormuştum böyle ses çıkmasının normal olduğunu söylemişlerdi.4 yıldır bu şekilde kullanıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

aynı ses benim aracımda da var servis gayet normal oldugunu söledi fakat yine de servise gidip sormaktan ve kontrol ettirmekten zarar gelmez...

Geri