Arkadaşlar, arabamı muayene öncesi fren bakımına soktum. Aldığım ilk sene yapılmıştı bakım, sonra da bir daha bakım olmadı. Önlerde frene bastığımda durmaya yakın bir titreme de oluyordu. Usta, disklerin ve balataların yarı bile olmadığını, değiştirmenin gereksiz olacağını, muayenede de zaten titremenin sıkıntı olmayacağını söyledi. Neyse bakımlar yapıldı, balata spreyleri ile temizlendi hem arka hem ön balatalar, ön diskler, arka kampanalar temizlendi. Artı, arka fren merkezleri değişti. Sonra normal olarak bir hafta kullandım arabayı. Eskisi gibi titreme dışında bir sıkıntı olmadı. Bu arada orijinal jantlarımda duran kışlık lastiklerimi de tekerler sökülmüşken değiştirdim. Bir hafta sonra fren testine girdim. Testte geçmeyince ayar için ustama döndüm. Arkalara ayar yapıldı önlerde sıkını yoktu. Bu arada da yönlerinin ters olduğunu fark ettiğim kış lastiklerini sağ sol değişimi yaparak yönlerini düzelttirdim. Tekrar teste girdik, bu sefer problem olmadı. Ancak bu sefer de titreme gürültülü bir şekilde arttı. Hız 70/80 ya da daha yüksek olduğunda frene hafif dokunduğumda kütür kütür ses yaparak titriyor. Birkaç kez bastıktan sonra yapmıyor. Düşük hızlarda da yapmıyor.
Bu problem üzerine ustaya gittim tekrar ancak cenazesi olduğu için kendisi yoktu. Telefondan çırağa izah etti ve çırakla önleri söktük. Diskleri tutan vidanın sol öndeki tekerde olanın kafasının koptuğunu gördük. Uzun uğraşlar sonucu poryodan vidayı çıkardık. Tabi, bu sefer vidanın yerinde sıkıntı oldu. Kılavuz falan açtık, vida uydurduk derken hallettik ancak kütürdemeli titremeyi kesemedik.
Şu anda yine aynı şekilde yüksek hızlarda titreme yapıyor frene dokununca. Sorun ne olabilir. Akşam geç saate kadar uğraştık, tekrar temizleyip taktık ama kesmedi kütürdemeyi.
Teşekkürler...
Bu problem üzerine ustaya gittim tekrar ancak cenazesi olduğu için kendisi yoktu. Telefondan çırağa izah etti ve çırakla önleri söktük. Diskleri tutan vidanın sol öndeki tekerde olanın kafasının koptuğunu gördük. Uzun uğraşlar sonucu poryodan vidayı çıkardık. Tabi, bu sefer vidanın yerinde sıkıntı oldu. Kılavuz falan açtık, vida uydurduk derken hallettik ancak kütürdemeli titremeyi kesemedik.
Şu anda yine aynı şekilde yüksek hızlarda titreme yapıyor frene dokununca. Sorun ne olabilir. Akşam geç saate kadar uğraştık, tekrar temizleyip taktık ama kesmedi kütürdemeyi.
Teşekkürler...