frenlerim tepkisiz

Ynt: frenlerim tepkisiz

Bence Astra j lerin fren kavraması diğer araçlara göre daha aşağıda, bu nedenlede alışana kadar sürücüye frenler etkisizmiş gibi gelebiliyor. şahsen ben üç buçuk aydır Astra J kullanıyorum bu fren kavramasına alıştım şuana kadar hiç bir problem yaşamadım ama başka bir araç kullandığımda (peugeot 307) alışana kadar 2-3 dakika boyunca fren yaptığımda tabiri caiz ise yanımdaki arkadaşlarım ön cama yapışıyor  :D

Peugeot 307 ve Megane II fren pedalına verdikleri sert tepkilerle biliniyor, bu araçlardan özellikle Megane II nin frenlerinin gereksiz derecede fazla tepkili olması ve çok tepkisiz ve yumuşak kalan direksiyonu uzman test sürücüleri tarafından ya da hızlı ve tecrübeli sürücüler tarafından eleştiri alıyordu, otomobillerle çok içli dışlı olmayanlarsa "direksiyonu müthiş, pamuk gibi" ya da "frenleri çok güçlü anında duruyor" gibi yorumlar yapıyorlardı, yine de Renault olması gereken biçimde yeni Megane III de fren dozajı ve direksiyon hassasiyetini elden geçirdi.

Benim kullandığım Megane III lerin eski nesillerine göre vites değişimleri ve frenleri epey mesafe katetmiş; frenler ayak pedala değer değmez rahatsız edici sert tepkiler vermiyor daha yumuşak ama oldukca güçlü, direksiyonsa sanki tekerlere bağlı değilmiş ya da araç havadaymış gibi hafif ve tepkisiz değil, ama hala pek iyi de değildi.

Esas sürpriz viteslerindeydi; eski Megane larda 30 yıllık kamyon vitesi gibi değişim yapan vites kolu artık bir Opel ya da Ford modeli gibi hissettiriyor.

Selam arkadaşlar,
Ben de arabamın frenlerine alışamadım.Özellikle park manevralarından sonra hafifçe basmama rağmen çok sert duruyor, içeridekiler çok sarsılıyor.
Uzun yol sürüşlerinden ise bir şikayetim yok.
Bunu anlamak için subjektif olayan bir test falan var mı acaba?
Servise gidicem, normal diyecekler biliyorum.

Tolga KARACA link' Alıntı:
Peugeot 307 ve Megane II fren pedalına verdikleri sert tepkilerle biliniyor, bu araçlardan özellikle Megane II nin frenlerinin gereksiz derecede fazla tepkili olması ve çok tepkisiz ve yumuşak kalan direksiyonu uzman test sürücüleri tarafından ya da hızlı ve tecrübeli sürücüler tarafından eleştiri alıyordu, otomobillerle çok içli dışlı olmayanlarsa "direksiyonu müthiş, pamuk gibi" ya da "frenleri çok güçlü anında duruyor" gibi yorumlar yapıyorlardı, yine de Renault olması gereken biçimde yeni Megane III de fren dozajı ve direksiyon hassasiyetini elden geçirdi.

Benim kullandığım Megane III lerin eski nesillerine göre vites değişimleri ve frenleri epey mesafe katetmiş; frenler ayak pedala değer değmez rahatsız edici sert tepkiler vermiyor daha yumuşak ama oldukca güçlü, direksiyonsa sanki tekerlere bağlı değilmiş ya da araç havadaymış gibi hafif ve tepkisiz değil, ama hala pek iyi de değildi.

Esas sürpriz viteslerindeydi; eski Megane larda 30 yıllık kamyon vitesi gibi değişim yapan vites kolu artık bir Opel ya da Ford modeli gibi hissettiriyor.

Yahu şu Megane II'lerdeki hassas fren tepkisi gerçekten çok enteresan. İki yaz evvel, Çeşme'de amcamlarla gece bir yere gitmiştik, amcamda içince dedi ki "Doğan yavrum bizi eve sen götür." "Hay hay amca" dedim, neyse fantastik vitesler ve enteresan hareketlerle yollarda açık olduğundan hızlı bir şekilde amcamın evine geldik, sonra ben evin önünde yavaşça durayım dedim ve Astra G frenine basar gibi bastım frene. Zavallı amcamda "E nasıl olsa eve geldik" diye emniyet kenerini çözmüş. Yazık oldu tabii. Küt diye koydu kafayı öne, ayıldı. (: "Afferin evladım 9 senelik ehliyetine sevgi selam" dedi bende "Sen git arabanın frenlerini yaptır" diyemedim, "Pardon amcacım kem küm" dedim. Megane II'lerin freninde bir problem var, frene dikkatli bakınca bile kızaklamaya çalışıyor. (:

Bendede aynı durum mevcut ancak sert bastığımda tepki güzel.Bu arada Debriyaj pedalında ses başladı ( tel sesi gibi)
Fren pedelındada Ilk ayagımı basışta ve çekerken tık tık diye ses geliyor.Nedir bu acaba..

GNSpower link' Alıntı:
Yahu şu Megane II'lerdeki hassas fren tepkisi gerçekten çok enteresan. İki yaz evvel, ևeşme'de amcamlarla gece bir yere gitmiştik, amcamda içince dedi ki "Doğan yavrum bizi eve sen götür." "Hay hay amca" dedim, neyse fantastik vitesler ve enteresan hareketlerle yollarda açık olduğundan hızlı bir şekilde amcamın evine geldik, sonra ben evin önünde yavaşça durayım dedim ve Astra G frenine basar gibi bastım frene. Zavallı amcamda "E nasıl olsa eve geldik" diye emniyet kenerini çözmüş. Yazık oldu tabii. Küt diye koydu kafayı öne, ayıldı. (: "Afferin evladım 9 senelik ehliyetine sevgi selam" dedi bende "Sen git arabanın frenlerini yaptır" diyemedim, "Pardon amcacım kem küm" dedim. Megane II'lerin freninde bir problem var, frene dikkatli bakınca bile kızaklamaya çalışıyor. (:

Gel gör ki kaç Renault fanatiği o frenlerle gurur duyuyor  general__p

Her bastığımda beni metalciler gibi öne arkaya sallayan frenlerle ben gurur duymazdım. ((:

arkadaşlar bence bizim araçların firenine  diyecek yok açıkcası ben çok memnunum ayrıca firenler hususunda tam not almış bi araç. benim aracımda firene hafif dokunma yeterli anında tepki veriyo. kesinlikle firene asılma vy sert basma gibi bi durum söz konusu değil. acaba 2010 modellerde böyle bir sıkıntı mı var?

Bu araçta öyle bir fren var ki başka bir araçla yapsam darmadağın olacağım 1. körpüde ve oldukça yağmurlu bir günde beni hayata bağladı ve bunu yaparken en ufak bir endişe duymamamı sağladı. Aklıma geldikçe o an titreme geliyor halen :) Araçlarımızın frenleri olağanüstü iyi, kıymetini bilelim  :)

Dün bu olay benimde başıma geldi. E5 te süratli bir şekilde giderken önümdekiler aniden yavaşladı, bende yavaşlamak için frene bastım fakat araba hala gidiyormuş hissine kapıldım tekrar asıldım frenlere. Sonra bir kaç kere daha denedim, önümü boşaltıp sert frenler denedim. Arkadaşlarında bahsettiği gibi ilk önce tutmuyor, sonradan tutuyor gibi hissettiriyor. Fren mesafesinde en iyi olabilir belki ama bu tarz durumlarda frenin hemen tepki vermesi çok önemlidir. Ben gene de servise gidip bir göstermeyi düşünüyorum.

Geri