gaz kelebeği adaptasyonu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onrklnc44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

onrklnc44

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar yaşadığım rolnati sorunundan dolayı gaz kelebeğini temizlettim ancak sonradan öğrendim ki gaz kelebeği sökülüp takılınca adaptosyon yapılması gerekiyormuş ustaya söylediğimde bu araçlarda gerek yok dedi ama ben emin olmadım arac 2000 model opel astra bir bilginiz var mı_? ayrıca rolantide tekerlekleri sağa sola çevirince bariz bir düşüş oluyor rolantide bu normal mi_?

Normal farlarınızı dörtlülerinizi sislerinizi teybinizi yani hatta dört camı birden açıncada bir miktar rolantide düşme olabilir eğer rolantinizde bir sıkıntı varsa aracınız stabil çalışmaz devir saatiniz yerinde sabit durmaz iner çıkar kafasına göre böyle bir sıkıntınız yoksa sıkıntı yok.

adaptasyona gerek yok, direksionu çevirince anlık rolanti düşmesi normal sonuçta servo çok elektrik alıyor...

Normal farlarınızı dörtlülerinizi sislerinizi teybinizi yani hatta dört camı birden açıncada bir miktar rolantide düşme olabilir eğer rolantinizde bir sıkıntı varsa aracınız stabil çalışmaz devir saatiniz yerinde sabit durmaz iner çıkar kafasına göre böyle bir sıkıntınız yoksa sıkıntı yok.
dün serviste bilgisayara bağlandı rolanti seviyesi 700müş 912ye çıkardılar.. sadece başta inip çıkmalar oluyor sonra sabit duruyor.. bu 912 iyi bir seviye mi

Benzinli bir araç için 912 normal bir değer. 700 biraz düşük geldi bana

Benzinli bir araç için 912 normal bir değer. 700 biraz düşük geldi bana
bende formlara baktımda en iyi değer 800 felan demişler aklım karıştı biraz benim araçta ayrıca lpgde var ben lpgyi de ona ayarlattım 912 yani sorun çıkarmaz demi :)

Benim tigra 950 civarıydı.. Calibrada 900 civarı şuan. Sıkıntı yaşamadım hiç.

dizel de rolanti devri nasıl olmalı ?

Dizeller genel olarak benzinliye göre %20-%30 civarı düşük çalışabiliyor..
Yeni dizel araçlar hakkında pek bilgim yok. Farklılık göstere bilir. Vites tipine göre.

Benim de kafam karıştı şimdi :D
Benim aracım LPG'li ve rölanti değeri sabit 750. Acaba aracı 4 kişi varken hafif rampada kaldırmaya çalıştığım zaman, durmaya çok çok yaklaşması bundanmıdır? Artırsam 910 yapsam hallolur mu ki? Birde bu durumda boğaz kelebeğini temizletmek mi gerekiyor?YAda EGR valfi midir nedir onu?

Geri