gaz pedalının tepki yada tepkisizliğinden şikayeti olan varmı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polatts
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: gaz pedalının tepki yada tepkisizliğinden şikayeti olan varmı

xylent link' Alıntı:
Yokuş sensörü zaten var aslında, yokuşta kalkış asistanı bu sensörden gelen veri ile devreye girip girmeyeceğine karar veriyor. Ama otomatik vitesi yöneten yazılım bu sensörü dikkate alıyor mu bilmiyorum. Benim aracım manuel ve vites yükseltme göstergesinin bu sensörü dikkate almadığından eminim.

Benim durumla ilgili genel gözlemim şöyle: İlk iki vites hariç 1900 devrin altında öyle bir ileri atılma beklememek lazım, zaten max. tork yaklaşık olarak bu devirden sonra başlıyor. Genel olarak da ilk 4 viteste 2500-3000 devir ve üzerinde araç gaz pedalına gayet hızlı bir şekilde tepki veriyor. Devir ne olursa olsun 5. ve 6. viteste kayda değer bir ileri atılma olmuyor.

6. vitesteyken oldukca dik bir inişte hiç durmadan hızlanmak çok zevkli oluyor, araba hızlandıkca hızlanıyor ama devir hala yeterince yüksek değil!  :D

Tolga KARACA link' Alıntı:
6. vitesteyken oldukca dik bir inişte hiç durmadan hızlanmak çok zevkli oluyor, araba hızlandıkca hızlanıyor ama devir hala yeterince yüksek değil!  :D

6. viteste 6500 devir için teorik olarak 335 km/sa hızla gidiyor olmamız gerek. :D

xylent link' Alıntı:
6. viteste 6500 devir için teorik olarak 335 km/sa hızla gidiyor olmamız gerek. :D

Yupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii  :D :D :D

Balıkesir-Susurluk arası dediğim gibi bir iniş var ama çok da uzun değil; orada bir kere denedim ve ivmedeki yükseliş ve kararlılığa bakılırsa en azından 250-260km/h garanti yapar diyebilirim.

Geri