gaz yağının fonksiyonu

bornovalım

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arabamda pasta cila ve üzerine boya koruma yapıldı. zaman zaman gaz yağı ile silmek ne derce doğru olur? boyayı beslediğini ve korumayı arttırdığını duymuştum ne dersiniz?

aracınız beyaz galiba üzerinde zift lekesi olursa çıkarmanı sağlar besleyip koruduğuyla ilgili bir fikrim yok eyer fayda sağlarsa bende uygulaya bilirim

Zannetmiyorum korusun. Bir arkadaşım lekeleri çıkardığı zaman parlak gösteriyor diye ya benzin ya da gaz yağı kullanıyordu şimdi hangisi tam hatırlamıyorum ama bir süre sonra boyada parlaklık namına bişi kalmamıştı

arabamda pasta cila ve üzerine boya koruma yapıldı. zaman zaman gaz yağı ile silmek ne derce doğru olur? boyayı beslediğini ve korumayı arttırdığını duymuştum ne dersiniz?

gazyağıyla sildiysen boya koruman kalmamış olabilir.

sadece zift lekesi ve çıkmayan lekelerde kullanıyorum. araca komple sürmedim zaten. yıkama sırasında sünger ve carnauba carpex oto şampuanı kullanıyorum. fırça kesinlikle değirmiyorum zaten

2hafta önce arabama autowax yaptırdım.Arabamı teslim alırken cilayı yapan arkadaşın bana söylediği ' Abi arabayı yıkarken kovanın içine birazcık sirke koy hem boyanı korur,parlatır hemde yıkadığın su ne kadar kireçli olursa olsun leke kalmaz dedi.Ve ben bu işi bi kerede önceden yapmıştım göreceksiniz.Sirkeli köpüğü yıkarken su arabanın üzerinde teflon kaplama varmış gibi baloncuk baloncuk akıyor.

Gaz yağı boyaya kesinlikle zarar vermez AKSİNE BESLER.dİYEEKSİNİZKİ BOYAYI NASIL BESLER...gAZ YAĞI GÖZÜNÜZÜ KORKUTMASIN,ADI ÜSTÜNDE YAĞ.Bir buçuk yıldır aracımın boyası ilk günki gibi...

gaz yağı boyayı besler korur adı üstünde yağ olduğundan yağ parlar mat olmaz:)

Arkadaslar ben denemistim 5 yıl önce gaz ile yıkama nasıl yapılır bilmiyorum ama temiz araba da üstübüyle silerek temizledim arabam kırmızıydı rengi boya yapılmıs gibi olmustu ama rutus boyalarını çıkarmıstı lokal boya olan yerlerde boya üstübüye çıkmıştı sonuç olarak faydalı bisey degil bence sadece zivit lekelerini çıkarmaya yardımcı yani çokta mucize bi madde boya çok parlıyo falan bence hikaye parlaklıgı bir iki gun sürüyo çok fazla toz tutuyo sonucta yag tabiki parlak görünecek zeytin yagida sürsek boyaya parlar. Bu gibi uygulamalar yerine bence 2 ayda bir cila çekmek bence daha mantıklı. Karar size kalmıs deneyin göreceksiniz.

Yeni nesil araçların boyalarının üstü vernikle kaplıyken nasıl olurda gazyağı vernik tabakasından geçip boyayı besler anlayamadım. Eski nesil araçlarda selülozik boya kullanılırdı (sanayide ucuza araba boyası yapan yerlerde halen bu sistem kullanılıyor), bu tarz özellikdeki boyaya uygulanabilir. Sonuçta kullanılan ürün yağ özellikli olduğu için elbette aracın boyası parlayacaktır. Aynı türevde olan mazotta boyayı parlatır.

Geri