Gaza basmadan aracı kaldırma

Ynt: Gaza basmadan aracı kaldırma

Şehirler arası yollarda turboyu dinlendirmek amacıyla yapılabilir mi diye düşünmüştüm aslında, sonuçta cc ile giderken de araç devirli gidiyor ve turbo devrede oluyor bildiğim kadarıyla. bir de çok yavaş gitmemiz gereken yerlerde bunu kullanmak güzel olur diye düşünüyorum tabi araca zararı yoksa.

bizdede 2011 caddy  2008  transit  var  ikisindede  oluyo  hele  transit  çok  fena    rampada 1 e  tak  hiç  gaz  verme    in  arabadan  kendi  gitsin    transite  binincede  bende  bi  minübüscü  damarı  atıyo  büyük araba  olduğu  için 

transitlerin çok dik yokuşları bile çıktıklarına şahit oldum ben ???

Transit efsanedir, gerek performansı gerek cefakarlığıyla...

aoiseanna link' Alıntı:
Çok teşekkür ederim xylent ilgilendiğin için, o zaman özellikle uzun yollarda ayağımızı çeksek de gazdan belli bir hızda yokuş olmadıkça seyretmek mümkün yani.

bulent_tnt link' Alıntı:
Bilgilendirme faydali tesekkurler

DERSİMLİ link' Alıntı:
Arkadaşlar ben arada deniyorum bunu ama bu yakıt tüketimini arttırıyor gibi doğrumudur?

Rica ederim arkadaşlar, yardımcı olabildiysem ne mutlu. Uzun yolda motor stop etmese bile rölanti devrinde uzun süre seyahat etmek çok iyi bir fikir olmayabilir. Çünkü bu devirler motorun verimli olduğu, torkun yüksek olduğu devir aralıkları değil. Dolayısıyla motor, gereğinden fazla zorlanabilir ve yakıt tüketimi artabilir diye düşünüyorum. Çok yavaş gitmem gerektiğinde, örneğin park ederken ya da çok sıkışık dur-kalk trafikte bu sistemden faydalanıyorum ben. Bu şekilde kullanımında bir sorun olmaz sanırım. Onun dışında uzun yolda hız sabitleyiciden faydalanmak çok daha iyi sonuç verecektir.

Bu sistemin en önemli özelliği ise araç hareket halindeyken birden gaz kesmeniz ya da vites düşürmeniz sonucunda oluşan motor kompresyon etkisi (yani motor freni) ile tekerleklerin kilitlendiğini algılayıp, tekerleklerin normal dönüşünü ve yola tutunmasını sağlamak için motorun devrini artırmak için yeterli miktarda gaz vermesidir. Bu açıdan önemli bir güvenlik özelliği olduğu söylenebilir.

Güzel paylaşımdı Xylent  bravoo

Geri