Gazlı opellerde motor lambası sorunu?

Arkadaşlar bende de aynı sorun vardı.Birkaç defa baktırdım bi sorun yok dediler 1-2 gün yanıyodu arıza lambası sonra sönüyodu..Yanlız benim tespitlerim şu yönde..
1- İşin ne kadar acil olsada kontogı cevırdıkten sonra gösterge panelindeki ışıkların sönmesini bekle hemen basarsan bu sık tekrarlıyo,
2- Gazlı oldugu için benzin çeyrek depo civarındaydı her zaman..Usta " Abi bu arabaların benzinini mümkün oldugunca ceyrek deponun altına düşürme bunların benzin pompası arkada" gibi bişeyler söyledi aklıma gelmiyo şimdi ondan sonra yarım depo yaptım bi daha yanmadı arıza lambası yansada benzine al biraz birdahaki çalıştırmanda normal çalıştır geçiyor..

arkadaşlar aracımı özel bir servise götürdüm.usta taktı bilgisayar giriş yerine fişi aracı kontrol etti araç turp gibi dedi gazlı opellerde özellikle 3 4 ayda verir bu kod dedi hatta orda birde 2.0 motor bi vectracı gördüm o da doğal dedi benim arabamdada oluyor dedi.sildi arıza kodunu 10 ytl aldı usta.

yıllardır o lambanın yandığını görmedim:)

40000km dir(yaklaşık 2 sene) 1 kez olsun arıza lambasının yandığını görmedim.Bence siz ustanızı değiştirin.

Geri