Gereksiz parçalar

koruma kapagını sök sag tarafa opellerle olan yere bak bızım EGR lerle nerdeyse aynı

28450 yazan parça olması gerekir

dayımın corsada hava sıcaklığı çok düşük değilse direk basarım soğuksa 1 2 sn içinde sönüyor lamba zaten...

Turbo araçlarda Turbo sağlığı açısından en az 30 saniye araç çalıştırıldığında veya stop edilmeden önce rolantide çalıştırmaya devam edilmelidir. Kışın soğuk havalarda aracınızı hareket ettirmeden önce daha fazla bekleyebilirsiniz.

Arkadaşlar teşekkürler. Ben zaten aracı çalıştırırken 30 saniye rölantide bekliyorum genelde stop ederken unutuyorum ama daha çok dikkat ederim. :) Ayrıca şu egr'yi en kısa sürede icabına bakıcam. Görmememin neden motor kapağının altında olmasıymış demekki :D

Arkadaşlar Merhabalar , İyi forumlar (:

Şimdi araç siteye biraz aykırı olabilir hatta kökeni Asya'ya dayanıyor olabilir . Ama yüreği Opelim.net diye atan bir garip araç :D
Şimdi asıl meseleye gelelim aklıma takılan bir kç soru var umarım yardımcı olursunuz.
- Ben arabayı aldığım günden beridir belli bir bekleme süresi yapmadan direk kontak çeviriyorum . Kısaca kızdırma bujisi aldığım günden beridir bir antreman bile yapmadı. Sizce uyarı ikazı falan vermiyor ama kontağı yarım yapıp beklemem gerekirmi yoksa önemi yokmu.
- Ben arabayı aldığım günden beridir aklımda olan EGR iptalini artık denemek istiyorum. Şimdilik hedefim kökten çözümden ziyade arada performans farkı görüp göremeyeceğim yönünden kısaca Beta sürümü gibi birşey olucak. Yanlız bir sıkıntı var internetten o kadar araştırmama rağmen bununla ilgili bir resim bulamadım bu araçlarda EGR nerde arakdaşlar ya bilen gören varmı acaba gerçekten bulamadım benmi körüm altlarda bir yerlerdemi bulamadım.
Kendi aracımın motor resmi var ama biraz yüzeysel durumda :/
vx34k.jpg

- Bir sorum daha var aracı sabah motor soğukken çalıştırırken 30 saniye kadar bekliyorum sizce bu turbo için yeterli bir süremedir. Süreyi 1 dakikaya çıkarayımmı dersiniz ?
Arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten merak ettiğim sorulardır . Şimdiden teşekkürler
Dostum kesinlikle contagi acip o isiklarin sonmesini bekliyceksin 7saniye suruyor zaten calistirdiktan sonra mutlaka vaktin varsa 2 dakika beklemelisin turbo sagligin acisindan sonra devam ama cok basmamak kaydi ile..sakin kullan bayagi 5 - 6 km sonra yuklen no problem.ben hep bole kullanirim. Egr mi kor contayla iptal ettirdim sistemde egr ariza isigi filan vermiyor 4 aydir bir sorun yok yani cekisim daha super yakitim artmadi ortalama sehir ici duzgun kullanimda 27 krs yakiyor

EGR sorun çıkarmıyorsa iptal etmenin sana bir getirisi olmaz ki, ayrıca ben benzinli araçta bile kontağı açtıktan sonra 2-3 saniye ışıkların sönmesini beklerim, ne olur ne olmaz parayı sokaktak bulmuyoruz :)

o beklediğin 2-3 saniyede benzin pompası benzin gönderiyor mert :) beklemek iyidir....

bir yıl vectra 2.0 dti kullandım hava sıcaklığı 3 derecenin altına düşmedikçe kızdırma bujileri çalışmıyor. ama marka ve motora göre farklılıklar gösterebilir .. diğer dizel araçlarımın hepsinde motor sıcaklığına bağlı yanma süresi değişiklik gösteriyordu.

era da egr kolay kolay sıkıntı yapmaz...sen binmene bak cigeriyle oynama arabanın rahatsız kardeşim

Dostum kesinlikle contagi acip o isiklarin sonmesini bekliyceksin 7saniye suruyor zaten calistirdiktan sonra mutlaka vaktin varsa 2 dakika beklemelisin turbo sagligin acisindan sonra devam ama cok basmamak kaydi ile..sakin kullan bayagi 5 - 6 km sonra yuklen no problem.ben hep bole kullanirim. Egr mi kor contayla iptal ettirdim sistemde egr ariza isigi filan vermiyor 4 aydir bir sorun yok yani cekisim daha super yakitim artmadi ortalama sehir ici duzgun kullanimda 27 krs yakiyor

Artık dikkat ediyorum ışıkların sönmesine. Bizim araçların tüm ışıklarının sürmesi 8 saniye sürüyor. 8 saniyede insana sıkıntı yaratmaz ayrıca zaten yukarıda üstünü çizdiğim şeyi dizel için değil eski aracım olan Tigra'da uyguluyordum zaten hararet yükselmeden motor sağlısı açısından basılmaması lazım . Yinede teşekkür ederim ederim tavsiyelerin için . Ayrıca imzadaki araç seninmi bilmiyorum ama o jantlar ile 27 kuruş yakıyorsa araç gerçekten az yakıyordur. :)

Geri