gm batacakmış!

GM de batarsa artık herkes ayvayı yedi demektir..Bu hiç iyi bir haber değil :(

bu bir ihtimal ama renault nissan grubunun girmesi çok iyi olur gibime geliyor renault iyi bir yol izlemeye başladı GM Renault için bi dönüm noktası olabilir (kalite , sağlamlık vs.)

Yüksel Bey bilmiyorum hiç renault marka bir araç kullandınızmı ancak opel ve renault birbirinden tamamen farklı özellikte ve yapıda araçlar üreten firmalar.Şahsen ben bir zamanlar renault kullanmış biri olarak renonun ne kalitesini nede dayanıklılığını beğenmiyorum.Üstelik ne olursa olsun bence teknolojileri halen eski.Renault tam bir ekonomi ve iş arabası.Birçok arabası yol tutuşu ve motor olarak hiç tatmin edici değil.Opel ise tamamen keyif üzerine geliştirilmiş mükemmel yol tutuşları olan sürüşü çok keyifli motorları olan ve dayanıklılık olarak renaulttan çok daha iyi olan bir araç.Umarım bu ekonomik krizin geçmesi için gm de araçlarında kalite düşüklüğü ve dolayısı ile ucuzluk yoluna girmez.Herkes için hayırlısı olsun..

böyle bi durumlar karşı karşıya kalmamız demek yedek parçaları artık bulmakta zorlanmamız ve daha pahalı olmasına sebep olabilir. bu konu tüm opelcileri üzüceği kesin

Opel olmasa GM simdiye kadar gercekten batmis demeyimde daha da cok zor durumda olacakti.
Gecenlerde Opel in Mühendisi ile bu konuda konusmamiz oldu ayak üstü, bayiiye gelmisti.Kar yapan su an Opel.
GM in Opel Markasi Avrupada iyi gidiyor, ve bütün gözler Insignia üzerinde.
Kalite ve fiyati cazibeli olacagi belli, ve bu demketir ki Mercedes,BMW ve Audi ile rekabet edecek durumda.
Saydigim Arabalar genellikle Sirket Arabalari burda .
Sirketlerde tabii ki isin karli tarafina bakiyor. Vectra C ler hic bir zaman Mercedes mesela E-Klass,BMW 5 serisi veya Audi A6 ile rekabet edemedi, edemez de.
Ama bu durum kamu oyu Arastirmalarina göre Insignia ile degisecek.

Bakalim

Gm birsürü şirketler grubunun ortak adı. Gm battı diye opelde batmaz. Almanya yenildi diye osmanlıda yenik sayıldı safsatası ortaokulda kaldı.. Kaldıki gm koskoca bir trösttür. Öyle pat diye göçmez. Göçsede bize hiçbirşey olmaz..

yine Renault gme dahil olursa, "opeli reno" üretiyor değil "renoyuda gm üretiyor" denilir. Dikkat edilirse son yıllarda bilinen pek çok büyük marka, bu tip ouşumlara dahil oluyor zaten(seat-skoda-rover-dacia-saab). Bunlar arasında en fazla büyüyen GM di, idarede sıkıntı oluştu sanırım.Tıpkı büyüyen osmanlı imp. idare edilememesi gibi..

Birde gm'in teknoloji öngörüleri çok kötü; vw grubu dünyanın parasını harcadı tsi teknolojisine. Tıpkı diğer pek çok firma gibi .. Nedeni artan yakıt fiyatları. Fiyat artınca tüketim azalacak; devletler vergi kaybı yaşayacak; telafisi için Türkiye modelini uygulayıp motora göre vergi koyacaklar ve işte o zaman hacimde önem kazanacak.. Gm hala müşterisini hükümetine karşı korumayı ilke edinmiş değil..Az yakıtla daha fazla performans artık temel kriter oldu. Ama GM de dişe dokunur birşey yok.. Vw asyalılara kaptırdığı pazarını tsi ile geri aldı..

Yüksel Bey bilmiyorum hiç renault marka bir araç kullandınızmı ancak opel ve renault birbirinden tamamen farklı özellikte ve yapıda araçlar üreten firmalar.Şahsen ben bir zamanlar renault kullanmış biri olarak renonun ne kalitesini nede dayanıklılığını beğenmiyorum.Üstelik ne olursa olsun bence teknolojileri halen eski.Renault tam bir ekonomi ve iş arabası.Birçok arabası yol tutuşu ve motor olarak hiç tatmin edici değil.Opel ise tamamen keyif üzerine geliştirilmiş mükemmel yol tutuşları olan sürüşü çok keyifli motorları olan ve dayanıklılık olarak renaulttan çok daha iyi olan bir araç.Umarım bu ekonomik krizin geçmesi için gm de araçlarında kalite düşüklüğü ve dolayısı ile ucuzluk yoluna girmez.Herkes için hayırlısı olsun..
siz beni tamamen yalnış anlamışsınız sitede yeni olduğunuzdan opeli nasıl savunduğumdan haberinizde yok ama zamanla anlarsınız
Opelin nasıl araçlar ürettiğini biliyorum tüm segmentlerindeki araçlar insana güven , sağlamlık , kalite en önemlisi sürüş keyfini garanti ediyor bu 1950lerde de böyleydi şimdide böyle Opel in yeri çok başka benim demek istediğim Nissan-Ranault Grup GM ye girerse GMnin bunca yıllık birikimi Nissan-Renaultun kalitelenmesi olur demek istedim yoksa GM kalite düşümesi gibi bişi söz konusu olamaz Opelin yıllardır vizyonu mükemmel araçlar üretmek bence başarıyla bu vizyonunu gerçekleştiriyor

şaka maka petrol fiyatları GM u gerçekten iyi vurdu inş GM bu kötü durumdan kurtulurda Opel kötü markaların eline düşüp yok olmaktan kurtulur

Geri