neler varmıs böyle bilmediğimiz p.i.s.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
toyota nın uyguladığı bu tps yi,bizim ülkemizdeki oto üreticileri ve iştirakci yan sanayiciler, yalın üretim sistemi adı altında uyguluyor ve bu sistem işçiyi tamamen robotlaştırmaya yönelik bir sistemdir,işçiyi daha fazla ucuza nasıl çalıştırırız,işçinin limitlerini nasıl zorlarızda üretimi artırırız vb.birçok şey.toyota krizden etkilenmedi deniyor ama bu krizde en önce işçi çıkaranlardan biri de ülkemizdeki toyota fabrikası.kriz falan hepside hikaye olan fabrikalarda eşşek gibi çalıştırılıpta karşılığını alamayan,en ufak bir krizde kapı önüne konan işçiye oluyor.
toyota nın uyguladığı bu tps yi,bizim ülkemizdeki oto üreticileri ve iştirakci yan sanayiciler, yalın üretim sistemi adı altında uyguluyor ve bu sistem işçiyi tamamen robotlaştırmaya yönelik bir sistemdir,işçiyi daha fazla ucuza nasıl çalıştırırız,işçinin limitlerini nasıl zorlarızda üretimi artırırız vb.birçok şey.toyota krizden etkilenmedi deniyor ama bu krizde en önce işçi çıkaranlardan biri de ülkemizdeki toyota fabrikası.kriz falan hepside hikaye olan fabrikalarda eşşek gibi çalıştırılıpta karşılığını alamayan,en ufak bir krizde kapı önüne konan işçiye oluyor.
siz ülkemizdeki durumdan bahsediyorsunuz ki malesef ülkemizde böyle algılanıp uygulanıyor,Aynen katılıyorum...Burnumun dibinde ne işler dönüyor..Çalıştığım firmaToyota'ya mal veriyor...Adamaların çay molalarındaki nesceflerine bile el koymuşlar..Temizlik bölümünde çalışan taşeron şirketleri bile ilten cıkardılar..Wc temizliklerini işçileri yapıyor şimdi...Başka daha birçok içler acısı durum..Ayrıca yalın değişim bir balon sadece...Yan sanayi yalaka olmadıkça ve sadece ona iş yapmadıkça işe yaramaz..
Çalışan açısından diil, yönetim açısından bakalım lütfen
adaş efeyi yanlış anlamışsınöyle tabi bu dünya yöneticiler üzerine kurulu zaten,işciyi kim takar ki,altta kalanın canı çıksın misali
adaş efeyi yanlış anlamışsın
sistem açısından bakmayı kastediyor,