aynen abi, ayrıca biz çinlilerin eline su bile dökemeyiz adamlar istese kalite artırıp az maliyet yükseltip dünya pazarını komple ele geçirirler ama onlar da biliyor ki işte o zaman dünya biter ,bizim küçümsediğimiz çinde işçiliğin ucuz olmasından dolayı dünyanın tüm tanınmıs markalarının ürünleri yapılıyor misal benim arkadasım bir itaslyan firmasının çindeki tesisinin başında üretim sorumlusu çalıştığı şartları ,aldığı parayı,ona sağlanan imkanları fotoğraflarıyla buraya eklersem bircoğumuza haksızlık etmiş olurum,bizim daha cok fırın ekmek yememiz lazım ama önce kendi vatanımızı ve vatandaşımızı soymaktan,söğüşlemekten vazgeçmemiz,insan olmamız lazım neyse konu dağılacak biraz daha yazarsam...Biz de olsa adamların işleri çok kolaydı, ellerine her an, her yerde bol bol malzeme geçerdi, çünkü bizler zaten tesadüfen yaşıyoruz. Hayal mayal hatırlarım. Şu benim enkazın 1964 modelini 1968 yılında babam görev bitimi ülkeye dönerken getirmişti. O araçda da alternatif yakıt olarak bu türden (ne olduğunu tam olarak hatırlamıyorum) bir yakıt kullanılıyormuş. Düşünsene kaç sene evvel adamlar alternatif yakıt derdine düşmüşler, yıllarca emek verip, kafa patlatıp, paralar harcayıp bir sistem geliştirmişler biz ise hemen Çin'liler gibi işin kolayına kaçıp merdivenaltlarında sistemin imalatına başlamışız. Aslında elimizi vijdanımıza koysak Çin'den çok aşağı kalır yanımızın olmadığını görürüz ama nedense doğruları söylemeye dilimiz varmıyor.